Drinksopskrifter i litermål til dispenser og bowler

Drinksopskrifter i litermål – Her får du de lækreste opskrifter på drinks og cocktails i litermål til din kommende fest.

Gud hvor har jeg brugt langt tid på først at finde drinksopskrifter i litermål til mine 6 og 8 liters dispensere og derefter at finde frem til den helt rigtige mængde. At gange en opskrift op var alligevel ikke så nemt! Jeg har dog formået at finde en masse opskrifter, teste dem og derefter ganget det hele op så de passer i mine 8 liters dispensere som jeg om præcis 11 dage skal bruge til mit have-bryllup.

Alle opskrifter er lavet til min 8 liters dispenser. Fælles for dem alle er at de ca. udgør mellem 6 og 7 liter hvorefter der stadig er plads til en del isterninger. Først får du 6 af mine yndlings cocktails, en beregning så du ved hvor meget hver drink til 1 dispenser ca. vil koste (beregnet ud fra 8 liter). Til sidst får du mine bedste tips og tricks til at klargøre dine cocktails, så du på dagen bare kan overlade det til en hjælper eller tjener.

Drinksopskrifter i litermål til dispensere og bowler


Drinksopskrifter i litermål

 

Standart Mojito – Til 8 liters dispenser

Ingredienser:

  • 2,8 liter hvid rom – Jo bedre rom jo bedre mojito!
  • 1,7 liter friskpresset limesaft
  • 1,4 liter sukkersirup
  • 1,1 liter Danskvand
  • 150 g. rørsukker
  • 1 bundt mynte
  • 8 limes i skiver til pynt
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele, udover mynte, kommes i dispenseren og mixes godt sammen. Derefter skylles mynten og bankes let på et spækbræt så aromaerne frigives. De kommes herefter ned til blandingen og røres rundt inden isterningerne kommes i.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger: Ca. 700 kr. (Hvis du selv laver sukkersirup og har rørsukker liggende i skabet). Rommen er dog den dyreste post, så find gerne rom på tilbud!

 


Gin Hass – Til 8 liters dispenser

Ingredienser: 

  • 1,8 liter gin
  • 4,5 liter lemon sodavand
  • 6 dl. mangosirup
  • Mynte til pynt
  • Appelsin i skiver til pynt
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele, udover mynte, kommes i dispenseren og mixes godt sammen. Derefter skylles mynten og bankes let på et spækbræt så aromaerne frigives. De kommes herefter ned til blandingen og røres rundt inden isterningerne kommes i.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger: Ca 400 kr. Find gerne gin og sodavand på tilbud for at holde prisen nede. 

 


Seabreeze – Til 8 liters dispenser

Ingredienser:

  • 2,5 liter tranebærjuice
  • 2,5 liter grapefrugt juice
  • 2,5 liter vodka
  • 2 grapefrugt i skiver til pynt
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele kommes i dispenseren og røres godt rundt. Fyld herefter dispenseren op med isterninger og server.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger: Ca. 500 kr.  

 


Cosmopolitan – Til 8 liters dispenser

Ingredienser:

  • 2,8 liter vodka
  • 1 liter contreau
  • 1 liter friskpresset limesaft
  • 2 liter tranebærjuice
  • 2 appelsiner i skiver
  • 4 limes i skiver
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele kommes i dispenseren og røres godt rundt. Fyld herefter dispenseren op med isterninger og server.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger:  Ca. 600 kr.

 


Lynch Lemonade – Til 8 liters dispenser

Ingredienser:

  • 1 liter Jack Daniels
  • 1 liter contreau
  • 1 liter friskpresset citronsaft
  • 3 liter sprite
  • 8 citroner i skiver til pynt
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele kommes i dispenseren og røres godt rundt. Fyld herefter dispenseren op med isterninger og server.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger: Ca. 500 kr.

 


Dark ‘N’ Stormy – Til 8 liters dispenser

Ingredienser:

  • 1,2 liter rom (Goslings Black Seal)
  • 0,5 liter friskpresset limesaft
  • 5,3 liter Gingerbeer
  • 8 Limes i skiver til pynt
  • Masser af isterninger

Sådan gør du:

Det hele kommes i dispenseren og røres godt rundt. Fyld herefter dispenseren op med isterninger og server.

Pris for alle ingredienser ex. isterninger: Ca. 600 kr. 

 


Tips & Tricks når du laver drinks i litermål

Du kan med fordel klargøre det meste inden du skal bruge det til din forestående fest. Jeg har her den anden dag fyldt fryseren op med frostposer, fyldt med strimler af rabarber, agurker, skiveskåret citroner, appelsiner mv.

Jeg har dermed skåret alt frugt i skiver og lagt klar i poser med et påsat manillamærke hvor jeg har skrevet hvilken drink posens indhold hører til. Det kan sagtens holde sig hvis du går i gang ca. 2 uger før. Når de så skal mixes hældes ingredienserne, frostposens indhold samt isterninger i og voilá – Så har du lækre drinks på dispenseren.

Sukkersirup kan du også sagtens gå i gang med ugerne før, og opbevare i en patentflaske indtil det skal bruges.

HUSK HUSK HUSK 

Når dine drinks er mixet i dispenseren skal låget ikke lukkes i, da der derved ikke kan komme væske igennem taphanen. Drop derfor at spænde den fast og læg istedet en stofserviet eller lignende over, bind sejlgarn omkring og sæt samtidig dit label fast hvor du skriver hvilken drink der er i dispenseren.

Vil du have endnu flere drinksopskrifter i litermål så følg endelig med på både Facebook og Instagram hvor jeg råber højt hver gang jeg er klar med et nyt indlæg – Så din kommende fest kan blive lidt nemmere!

De bedste hilsner // The Girl With Confetti

 

cocktails opskrifterTilbage til Drinks & Cocktail’s

admin

Lagkage med brombærskum og jordbærmousse

Denne kage er nem at tilberede, men skal helst laves over to dage. Til gengæld lover jeg at den er ventetiden værd.

Få opskriften på en fantastisk lagkage med jordbær- og brombærskum her

LAGKAGEBUNDE, 3 STK.

  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 60 g smør

HVID CHOKOLADECREME MED JORDBÆR

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 blad husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 180 g frosne jordbær

BROMBÆR-CITRON-SKUM

  • 200 g frosne brombær
  • 3 spsk. sukker
  • 0,3 dl vand
  • 1 blad husblas
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 dl piskefløde

TOPPING

  • Friske jordbær og hindbær

 


Sådan gør du

1. DAG:
BUNDE: Tænd ovnen på 170°. Pisk æg med sukker og citronsaft. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene til æggeblandingen, og pisk. Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt uden at miste dejens luftighed. Smelt smørret, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt rundt. Beklæd bunden af 3 springforme, Ø ca. 21 cm, med bagepapir, og fordel dejen ligeligt i formene. Bag bundene i 8-10 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved. Lad lagkagebundene køle helt af.
JORDBÆRCREME: Hak den hvide chokolade, og hæld den i en skål. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Hæld piskefløden i en gryde, og varm den op, til den simrer. Den må ikke spilkoge. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade, og lad det stå et par minutter. Tag husblassen op af vandet, kram vandet fra den, og læg den i skålen med den varme fløde og chokolade, så den smelter. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er helt fin og glat. Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den i køleskabet natten over. Hæld jordbærrene i en gryde, og varm dem forsigtigt op. Lad jordbærrene koge igennem, indtil de er helt møre og udkogte. Hæld dem i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra. Stil også jordbærpuréen i køleskabet natten over.
2. DAG:
Pisk cremen igennem med en elpisker, så den bliver cremet og luftig. Vend derefter jordbærpuréen i.
BROMBÆRSKUM: Hæld brombær, sukker og vand i en gryde, og varm det forsigtigt op. Læg imens husblas i en skål med koldt vand. Kog brombærrene igennem, indtil de er møre og udkogte. Hæld brombærrene i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Kom skal og saft i den varme brombærpuré. Tag husblassen op af vandet, og kram vandet fra. Læg den opblødte husblas i skålen med den varme brombærpuré, og rør rundt, så husblassen smelter. Stil skålen med brombærpuré i køleskabet, så puréen afkøles. Pisk flødeskummen til en let skum, og vend til sidst den afkølede brombærpuré i. Saml lagkagen med et generøst lag af henholdsvis brombær-citron-skum og chokoladecreme med jordbær mellem lagene.
Pynt toppen med masser af friske bær.

admin

Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Gin og Tonic! En sand klassiker, og nok jordens nemmeste drink, og som ikke kræver andet end Gin, Tonic og isterninger. Jeg glæder mig hvert fald til en masse aftener på terrassen her til sommer, med denne lækre drink. Jeg har denne gang lige givet den et twist og mixed den med brombærsirup og friske brombær. Opskriften får du selvfølgelig herunder!

//Sponsoreret indlæg i samarbejde med Bombay Sapphire.


Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Til én drink skal du bruge:

  • 5 cl. Gin – Jeg har brugt alm. Bombay Sapphire
  • 10 cl. Tonic
  • Friske brombær
  • 1½ cl. brombærsirup*
  • Én skive citron

Sådan gør du:

  • Du fylder et glas med isterninger og tilsætter gin, tonic, brombær og citron. Herefter kommer du din sirup i. Denne kan du enten selv lave med 200 g. brombær, 200 g. sukker og 2 dl. vand. Det hele kommes i en gryde og koges i ca. 10 min. Siruppen skal være kold inden du bruger den i dine drinks.

Nemmere bliver det ikke. Glædelig 1. maj til jer derude, og sig endelig til hvis i mangler inspiration eller opskrifter drinks eller cocktails? Så skal jeg nok se om jeg ikke kan være behjælpelig. Indtil da kan i “udforske” kategorien Opskrifter på Drinks & Cocktail’s hvor jeg hver torsdag ligger en ny opskrift op. Jeg arbejder for det meste ud fra temaer, så derfor vil du finde en masse mojito-opskrifter den kommende tid. Mojito er nok min yndlingsdrink, så jeg har både en lækker klassiks opskrift på mojito, en strawberry mojito, en passion mojito, en apple mojito, en blackberry mojito og en pineapple mojito klar til jer.

Hvis du vi have en reminder kan du følge med både via facebook, instagram og bloglovin – så går du ikke glip af noget.

De aller bedste hilsner Samanda


Tilbage til Drinks & Cocktails

 

admin

Bryllups planlægning – Aktivitetshæfte til børnene

Der er kun 3½ måned til vi skal giftes og det store puslespil er endelig på plads. Gæstelisten er lavet, ‘save the date’ kortene er sendt ud, maden bestilt, og alle de større elementer er planlagt. Det er ret skønt, for nu har jeg endelig tid til at nørkle med de små detaljer.

De seneste par aftener har jeg været igang med lidt til børnene, for jeg er overbevist om at sådan en dag godt kan være lidt kedelig for dem. Vi skal have børn med til vielsen og receptionen fra 14:30 – 17:00 så i det tidsrum har jeg forberedt en lille aktivitet om de kan få tiden til at gå med.

Lidt at fordrive ventetiden med – Når de voksne er lidt for kedelige

Jeg fandt en masse inspiration på pinterest og havde egentlig også besluttet at lave den nemme – bestille det hele og selv printe. Men altså…. Sådanne aktiviteteshæfter fandtes selvfølgelig kun på engelsk, hvilket ikke giver specielt god mening når den nu er til børn. Istedet besluttede jeg mig for selv at lave den – og jeg er blevet ganske tilfreds.

Børnene skal dekorere deres egen bryllupskage, farvelægge brudeparret, hjælpe bruden igennem labyrinten, tegne efter tal, finde 5 fejl og tage billeder af en masse magiske øjeblikke. Jeg glæder mig helt til at give dem hver deres aktivitetsboard på dagen. De bliver ellevilde!

Vil du også have et aktivitetsboard til jeres kommende bryllup?

Jeg har brugt ret mange aftener på at lave denne, og har måtte håndtegne det meste, så derfor koster den en lille smule at få tilsendt.

For 50 kr. sender jeg filen din vej, det du skal gøre er blot at sende mig en sms på 42783993 med din mailadresse og overføre 50 kr. via mobilpay – Så sender jeg den afsted. Den indeholder en forside samt 7 sider med aktiviteter.

Det var alt for denne gang, hvis du vil læse lidt mere om planerne for brylluppet kan du kigge med her. 

admin

Opskrift: Årets Påskekage – alfabetkage

Jeg lavede den fine talkage, som også kaldes alfabetkagen, bogstavkage etc. til Theo’s fødselsdag tilbage i februar. Og da vi skulle til at finde på årets påskekage faldt valget på den, for den er altså V I R K E L I G nem!

Opskriften på denne får du herunder. Hvis du er nysgerrig kan du se min anden bogstavkage her. Opskriften er den samme. Foreskellen er pynten og formen.

Opskrift på Talkage / Bogstavskage

Herunder deler jeg min opskrift, som jeg har gjort brug af, men den kan sagtens laves anderledes. Min creme er en hvid chokolademousse med lime. Du kan eksempelvis lave den med lagkagebunde og mandelbunde. Hvis du er vild med chokolade kan den altså også laves både med chokoladebunde og chokoladecreme.

Opskrift på bundene

Ingredienser

  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 g flormelis
  • 300 g stuetempereret smør
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid. Dejen kan også med fordel være på køl natten over, så slipper du for ekstra stress et par timer inden gæsterne kommer.

Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære kagen. Dit bogstav eller tal skal du selvfølgelig have 2 af. Jeg har selv tegnet mine påskeæg og mit P på et stykke A4 papir. Det kan du også gøre, eller du kan gøre det i WORD, hvorefter du printer og klipper dit bogstav eller tal ud.

Når dine tal eller bogstaver er skåret ligges de på en bageplade med bagepapir. Jeg vil dog lige dele et lille fif! Rul dejen ud på bagepapiret, så skal du ikke flytte det bagefter. For det kan godt gå i stykker!

Når ovnen er varm sætter du kagerne ind. De tages ud når de er LET gyldne. De skal være helt afkølede inden du samler kagen.


Hvid chokolademousse

Ingredienser

  • 500 ml. fløde
  • 250 g. chokolade
  • Revet skal fra 2 lime
  • 3 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.


Kagen skal samles

Først placerer du dit tal eller bogstav på et fad. Så kommes cremen i en sprøjtepose med en tyl formet som et O – Hvad den heder i virkeligheden ved jeg ikke! SÅ er det bare i gang med at sprøjte små “dutter” hele vejen rundt.

Når første lag creme er sprøjtet ud lægger du andet lag kage på og sprøjter lige som ved første lag.

Kagen kan nu pyntes med lige det du aller bedst kan lide. Jeg har valgt påskeliljer (ikke spiselige), macarons & marcipanæg.


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

admin

Påskedrinks med kaninører (for børn)

Vi har bagt småkager i dag. Vi har også bagt en masse andet, men da der var en masse dej i overskud fik vi lige bagt disse kaninører også. De er super cute, og helt perfekte som spiseligt pynt på børnenes påskedrinks.

Du får en lille d.i.y herunder, så i selv kan give jer i kast med dem. Måske kan det ikke lade sig gøre til dette års påske, men så er du velkommen til at gemme opskriften til næste.

Opskrift på kaninører:

Ingredienser: 

  • ½ tsk vaniljesukker
  • 70 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½  dl vand

Sådan gør du

Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid.

Imens skal du lave din skabelon. Jeg har blot tegnet et kaninøre på et stykke papir. Det er så nemt. Husk at øret skal kunne sidde på glasset, så når du tegner øret skal der klippes hul i bunden. Jeg har beregnet ½ cm i bredden og 2 cm i højden. Når du er tilfreds klipper du den ud og gemmer den til dejen er færdig i køleskabet.

Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den tyndt ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære ørene. Du ligger din skabelon ovenpå dejen og skære efter dem. Derefter lægger du dem på en bageplade med bagepapir. Når pladen er fyldt sætter du dem i ovnen. Det varierer meget fra ovn til ovn, hvor længe de skal have, men du tager dem ud når der er blevet let gyldne ude langs siderne. Lad dem køle helt af inden der kommes glasur på.

Opskrift royal Icing:

Det er noget af en videnskab, så istedet for at gengive hele opskriften kan du følge denne for at få den bedste glasur. Du skal blot bruge flormelis, æggeblommer, citronsaft & vand.

Du skal farve noget af glasuren let lyserød til det inderste, imens det yderste af øret blot skal være hvidt.

Når din glasur skal sprøjtes på skal du gøre det på en kold småkage. Du kan kigge på billedet her under for at se hvordan du skal sprøjte det på.

Lad efter glasuren blive helt stiv. Når de er klar kan du ligge dem i en bøtte med låg og opbevare dem indtil de skal bruges.

Glasset kan du pynte ved at tegne en lille kanin og derefter sætte ørene på.


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

admin

Hjælp påskeharen med at finde de forsvundne æg

Alle ved jo at påskeharen ligger æg? Eller også har han bare stjålet en hel masse og forvandlet dem til chokolade hvis du spørger Zoey på 5 år. Jeg kender faktisk ikke helt historien bag, men jeg husker tydeligt fra min barndom at når jeg vågnede 1. eller 2. påskedag havde påskeharen gemt en masse chokoladeæg ude i haven.

Det var altså helt magisk, og det skal mine børn også nå at opleve.

 

Kan du hjælpe påskeharen med at finde alle de farvede æg?

Jeg laver hvert år en ny påskeæggejagt. For 2 år siden lavede jeg denne hvor børnene skulle ud og finde glimmer-æg med fordele i. Så kunne de skippe grøntsagerne for en dag og få en ekstra portion dessert. I år har jeg gjort det lidt anderledes.

Jeg har lavet et lille ark til dem med 9 forskellige farvede æg som de så skal ud for at finde. Alle de farvede æg har jeg lavet i en større størrelse, printet og klippet ud. De er herefter sat på en træpind og placeret rundt i haven.

Ved hvert æg ligger der en lille slikpose med påskegodter. Én til dem hver. Når børnene så er færdige har de fyldt kurven med lækre påskeæg, påskeskum og hvad du nu ellers kan finde hjemme i skabet. Du kan også sagtens bare ligge nogle påskeæg som de kan tage ved hver “post”.

Du kan se lidt billeder fra vores jagt herunder.
Det er ret nemt, det du skal gøre er at printe mine skabeloner herunder og lave små slikposer til børnene. Derudover skal du bruge nogle farveblyanter til afkrydsning og nogle træpinde og lidt tape til æggene.

Selvfølgelig også en kurv så de har noget at samle det hele i.

Download påskeæggejagten her:
Påskeæg - Egg hunt (145 downloads)


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

 

admin

Egg Hunt – Skip grøntsagerne & få ekstra dessert

Påske er snart over os, og så er det igen tid til at sende børnene i haven for at lede efter påskeæg. Mine børn er små, så her er chokoladeæg stadig et hit. Det er hvad jeg sender dem ud i haven efter igen i år.

Jer med større børn kan dog med fordel kigge med herunder. For her er en lidt anderledes ‘Egg Hunt’ hvor de skal ud og samle fordelskort. På hvert fordelskort er der en gevinst. Det kan fx være at få lov til at skippe grøntsagerne ved middagsbordet, få en ekstra portion dessert eller blive 30 min. længere oppe. Når jeg tænker tilbage til mine pre-teenage år var det altså lige sådanne belønninger jeg ville blive ekstra glad for. Jeg ville da meget hellere blive længere oppe end at spise et chokoladeæg.


GRATIS PRINT

Jeg har lavet et ark med en masse fordele som du nemt kan downloade herunder. De koster ikke noget, og du kan hente dem lige så mange gange du vil. Det jeg dog ville blive glad for var, hvis du vil dele min side her med dem du kender. Så kan mange flere få gavn af det.

På pdf’en er der nogle der allerede er udfyldt, og nogle som du selv kan skrive på hvis der er noget dine børn er særligt glade for.


EGG HUNT

Når du har printet kortene kan du vælge selv at lave nogle påskeæg hvori du ligger fordelskortene. Jeg har købt mine i Panduro Hobby. Jeg har egentlig bare penslet alm. skolelim på dem og drysset med glimmer.

Du kan også ligge fordels-kortene i små poser og hænge dem op rundt omkring i haven.

Klar, parat START!

Så gælder det ellers bare om for børnene, at samle så mange kort som muligt. Du kan enten sige at der er fx 20 kort, som de skal finde eller printe en hel masse og sætte tid på.

Rigtig god fornøjelse med jeres Egg Hunt!

Egg Hunt - Fordelskort (165 downloads)

 


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

 

Tilbage til Påske

 

 

admin

Opskrift: Mini cupcakes med hvid chokoladecreme

Jeg har vidst aldrig fået delt opskrifter på cupcakes og muffins her på siden, så i anledningen af at det snart er Påske deler jeg i 3 indlæg mine favoritopskrifter på cupcakes. Som selvfølgelig er blevet påskepimpet. Den første opskrift får i herunder. Denne cupcake indeholder en kage med vanilje, med chokoladestykker, en lækker hvid chokoladecreme, hakket chokolade & små påskeæg. De smager ret godt, og kan lige hapses i en enkelt mundfuld.

Hvis du også lige vil tjekke opskriften ud på de andre, så følg med på facebook eller instagram. Der giver jeg besked hver gang jeg har lagt et nyt indlæg op.

 

Opskrift: Mini-cupcakes med hvid chokoladecreme

 

Ingredienser:

Alm. muffinforme: 16 styks
Mini muffinforme:40 styks

  • 300 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g plantemargarine, smeltet
  • 2 dl vand
  • 100 g mørk chokolade
  • Muffinforme

Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver. Bland derefter plantemargarine og vand med de tørre ingredienser. Hak chokoladen og bland den i dejen. Fyld dejen i muffinforme. Det er vigtigt at bruge nogle faste forme eller en muffinplade med papirforme i, da dejen ellers flyder ud. Fyld kun formen 80 % op, da dejen hæver en del, når den kommer i ovnen.

Bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10-12 minutter.

Lad dem køle af inden den piskede chokoladecreme sprøjtes på.

Hvid chokoladecreme

 

Ingredienser

  • 500 ml. fløde
  • 250 g. chokolade
  • Revet skal fra 2 lime
  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde:

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.

Når cremen er let og luftig kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes derefter på de afkølede muffins.

 


Som nævnt ovenover, så kan du følge med på både facebook og instagram, hvor jeg altid giver besked når et nyt festligt indlæg rammer bloggen. Ellers kig dig omkring, og spørg hvis du har nogle spørgsmål.

Tilbage til påske 

admin

Til bords med påskeharen

Påsken nærmer sig så småt, og jeg er gået tidligt i gang med at forberede børnevenlige festidéer til den forestående familie fest. Det kan godt være kedeligt for børnene at skulle sidde med til bords og vente på at de voksne er færdige med at spise. Så inden jeg kommer med mine bud på en børnevenlig påske, som børnene sent vil glemme – ja så starter vi ved opdækningen.


Opdækning til påske med disse gratis prints

Du kan sagtens både dække det smukke påskebord til dine gæster, og samtidig gøre det sjovt og eventyrligt for børnene, for hvem vil ikke gerne sidde til bords med selveste påskeharen?

Det kræver ikke de helt store krea skills at dække op på denne måde og det eneste det kræver er en serviet og et papirudklip med omridset af en kanin. Du kan downloade kaninen herunder i hvid. Jeg har klippet sløjfen ud i farvet karton og skrevet børnenes navne på den. På denne måde fungerer de også som bordkort.

De koster ikke noget, og du kan hente dem lige så mange gange du vil. Det jeg dog ville blive glad for var, hvis du vil dele min side her med dem du kender. Så kan mange flere få gavn af det.

 

Download Påskeharen her! 


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

 

admin