Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Gin og Tonic! En sand klassiker, og nok jordens nemmeste drink, og som ikke kræver andet end Gin, Tonic og isterninger. Jeg glæder mig hvert fald til en masse aftener på terrassen her til sommer, med denne lækre drink. Jeg har denne gang lige givet den et twist og mixed den med brombærsirup og friske brombær. Opskriften får du selvfølgelig herunder!

//Sponsoreret indlæg i samarbejde med Bombay Sapphire.


Opskrift: Gin & Tonic med brombær

Til én drink skal du bruge:

 • 5 cl. Gin – Jeg har brugt alm. Bombay Sapphire
 • 10 cl. Tonic
 • Friske brombær
 • 1½ cl. brombærsirup*
 • Én skive citron

Sådan gør du:

 • Du fylder et glas med isterninger og tilsætter gin, tonic, brombær og citron. Herefter kommer du din sirup i. Denne kan du enten selv lave med 200 g. brombær, 200 g. sukker og 2 dl. vand. Det hele kommes i en gryde og koges i ca. 10 min. Siruppen skal være kold inden du bruger den i dine drinks.

Nemmere bliver det ikke. Glædelig 1. maj til jer derude, og sig endelig til hvis i mangler inspiration eller opskrifter drinks eller cocktails? Så skal jeg nok se om jeg ikke kan være behjælpelig. Indtil da kan i “udforske” kategorien Opskrifter på Drinks & Cocktail’s hvor jeg hver torsdag ligger en ny opskrift op. Jeg arbejder for det meste ud fra temaer, så derfor vil du finde en masse mojito-opskrifter den kommende tid. Mojito er nok min yndlingsdrink, så jeg har både en lækker klassiks opskrift på mojito, en strawberry mojito, en passion mojito, en apple mojito, en blackberry mojito og en pineapple mojito klar til jer.

Hvis du vi have en reminder kan du følge med både via facebook, instagram og bloglovin – så går du ikke glip af noget.

De aller bedste hilsner Samanda


Tilbage til Drinks & Cocktails

 

admin

Bryllups planlægning – Aktivitetshæfte til børnene

Der er kun 3½ måned til vi skal giftes og det store puslespil er endelig på plads. Gæstelisten er lavet, ‘save the date’ kortene er sendt ud, maden bestilt, og alle de større elementer er planlagt. Det er ret skønt, for nu har jeg endelig tid til at nørkle med de små detaljer.

De seneste par aftener har jeg været igang med lidt til børnene, for jeg er overbevist om at sådan en dag godt kan være lidt kedelig for dem. Vi skal have børn med til vielsen og receptionen fra 14:30 – 17:00 så i det tidsrum har jeg forberedt en lille aktivitet om de kan få tiden til at gå med.

Lidt at fordrive ventetiden med – Når de voksne er lidt for kedelige

Jeg fandt en masse inspiration på pinterest og havde egentlig også besluttet at lave den nemme – bestille det hele og selv printe. Men altså…. Sådanne aktiviteteshæfter fandtes selvfølgelig kun på engelsk, hvilket ikke giver specielt god mening når den nu er til børn. Istedet besluttede jeg mig for selv at lave den – og jeg er blevet ganske tilfreds.

Børnene skal dekorere deres egen bryllupskage, farvelægge brudeparret, hjælpe bruden igennem labyrinten, tegne efter tal, finde 5 fejl og tage billeder af en masse magiske øjeblikke. Jeg glæder mig helt til at give dem hver deres aktivitetsboard på dagen. De bliver ellevilde!

Vil du også have et aktivitetsboard til jeres kommende bryllup?

Jeg har brugt ret mange aftener på at lave denne, og har måtte håndtegne det meste, så derfor koster den en lille smule at få tilsendt.

For 50 kr. sender jeg filen din vej, det du skal gøre er blot at sende mig en sms på 42783993 med din mailadresse og overføre 50 kr. via mobilpay – Så sender jeg den afsted. Den indeholder en forside samt 7 sider med aktiviteter.

Det var alt for denne gang, hvis du vil læse lidt mere om planerne for brylluppet kan du kigge med her. 

admin

Opskrift: Årets Påskekage – alfabetkage

Jeg lavede den fine talkage, som også kaldes alfabetkagen, bogstavkage etc. til Theo’s fødselsdag tilbage i februar. Og da vi skulle til at finde på årets påskekage faldt valget på den, for den er altså V I R K E L I G nem!

Opskriften på denne får du herunder. Hvis du er nysgerrig kan du se min anden bogstavkage her. Opskriften er den samme. Foreskellen er pynten og formen.

Opskrift på Talkage / Bogstavskage

Herunder deler jeg min opskrift, som jeg har gjort brug af, men den kan sagtens laves anderledes. Min creme er en hvid chokolademousse med lime. Du kan eksempelvis lave den med lagkagebunde og mandelbunde. Hvis du er vild med chokolade kan den altså også laves både med chokoladebunde og chokoladecreme.

Opskrift på bundene

Ingredienser

 • 1 tsk vaniljesukker
 • 140 g flormelis
 • 300 g stuetempereret smør
 • 500 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 dl vand

Sådan gør du

Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid. Dejen kan også med fordel være på køl natten over, så slipper du for ekstra stress et par timer inden gæsterne kommer.

Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære kagen. Dit bogstav eller tal skal du selvfølgelig have 2 af. Jeg har selv tegnet mine påskeæg og mit P på et stykke A4 papir. Det kan du også gøre, eller du kan gøre det i WORD, hvorefter du printer og klipper dit bogstav eller tal ud.

Når dine tal eller bogstaver er skåret ligges de på en bageplade med bagepapir. Jeg vil dog lige dele et lille fif! Rul dejen ud på bagepapiret, så skal du ikke flytte det bagefter. For det kan godt gå i stykker!

Når ovnen er varm sætter du kagerne ind. De tages ud når de er LET gyldne. De skal være helt afkølede inden du samler kagen.


Hvid chokolademousse

Ingredienser

 • 500 ml. fløde
 • 250 g. chokolade
 • Revet skal fra 2 lime
 • 3 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.


Kagen skal samles

Først placerer du dit tal eller bogstav på et fad. Så kommes cremen i en sprøjtepose med en tyl formet som et O – Hvad den heder i virkeligheden ved jeg ikke! SÅ er det bare i gang med at sprøjte små “dutter” hele vejen rundt.

Når første lag creme er sprøjtet ud lægger du andet lag kage på og sprøjter lige som ved første lag.

Kagen kan nu pyntes med lige det du aller bedst kan lide. Jeg har valgt påskeliljer (ikke spiselige), macarons & marcipanæg.


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

admin

Påskedrinks med kaninører (for børn)

Vi har bagt småkager i dag. Vi har også bagt en masse andet, men da der var en masse dej i overskud fik vi lige bagt disse kaninører også. De er super cute, og helt perfekte som spiseligt pynt på børnenes påskedrinks.

Du får en lille d.i.y herunder, så i selv kan give jer i kast med dem. Måske kan det ikke lade sig gøre til dette års påske, men så er du velkommen til at gemme opskriften til næste.

Opskrift på kaninører:

Ingredienser: 

 • ½ tsk vaniljesukker
 • 70 g flormelis
 • 150 g stuetempereret smør
 • 250 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • ½  dl vand

Sådan gør du

Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid.

Imens skal du lave din skabelon. Jeg har blot tegnet et kaninøre på et stykke papir. Det er så nemt. Husk at øret skal kunne sidde på glasset, så når du tegner øret skal der klippes hul i bunden. Jeg har beregnet ½ cm i bredden og 2 cm i højden. Når du er tilfreds klipper du den ud og gemmer den til dejen er færdig i køleskabet.

Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den tyndt ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære ørene. Du ligger din skabelon ovenpå dejen og skære efter dem. Derefter lægger du dem på en bageplade med bagepapir. Når pladen er fyldt sætter du dem i ovnen. Det varierer meget fra ovn til ovn, hvor længe de skal have, men du tager dem ud når der er blevet let gyldne ude langs siderne. Lad dem køle helt af inden der kommes glasur på.

Opskrift royal Icing:

Det er noget af en videnskab, så istedet for at gengive hele opskriften kan du følge denne for at få den bedste glasur. Du skal blot bruge flormelis, æggeblommer, citronsaft & vand.

Du skal farve noget af glasuren let lyserød til det inderste, imens det yderste af øret blot skal være hvidt.

Når din glasur skal sprøjtes på skal du gøre det på en kold småkage. Du kan kigge på billedet her under for at se hvordan du skal sprøjte det på.

Lad efter glasuren blive helt stiv. Når de er klar kan du ligge dem i en bøtte med låg og opbevare dem indtil de skal bruges.

Glasset kan du pynte ved at tegne en lille kanin og derefter sætte ørene på.


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

admin

Hjælp påskeharen med at finde de forsvundne æg

Alle ved jo at påskeharen ligger æg? Eller også har han bare stjålet en hel masse og forvandlet dem til chokolade hvis du spørger Zoey på 5 år. Jeg kender faktisk ikke helt historien bag, men jeg husker tydeligt fra min barndom at når jeg vågnede 1. eller 2. påskedag havde påskeharen gemt en masse chokoladeæg ude i haven.

Det var altså helt magisk, og det skal mine børn også nå at opleve.

 

Kan du hjælpe påskeharen med at finde alle de farvede æg?

Jeg laver hvert år en ny påskeæggejagt. For 2 år siden lavede jeg denne hvor børnene skulle ud og finde glimmer-æg med fordele i. Så kunne de skippe grøntsagerne for en dag og få en ekstra portion dessert. I år har jeg gjort det lidt anderledes.

Jeg har lavet et lille ark til dem med 9 forskellige farvede æg som de så skal ud for at finde. Alle de farvede æg har jeg lavet i en større størrelse, printet og klippet ud. De er herefter sat på en træpind og placeret rundt i haven.

Ved hvert æg ligger der en lille slikpose med påskegodter. Én til dem hver. Når børnene så er færdige har de fyldt kurven med lækre påskeæg, påskeskum og hvad du nu ellers kan finde hjemme i skabet. Du kan også sagtens bare ligge nogle påskeæg som de kan tage ved hver “post”.

Du kan se lidt billeder fra vores jagt herunder.
Det er ret nemt, det du skal gøre er at printe mine skabeloner herunder og lave små slikposer til børnene. Derudover skal du bruge nogle farveblyanter til afkrydsning og nogle træpinde og lidt tape til æggene.

Selvfølgelig også en kurv så de har noget at samle det hele i.

Download påskeæggejagten her:
Påskeæg - Egg hunt (96 downloads)


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

 

admin

Egg Hunt – Skip grøntsagerne & få ekstra dessert

Påske er snart over os, og så er det igen tid til at sende børnene i haven for at lede efter påskeæg. Mine børn er små, så her er chokoladeæg stadig et hit. Det er hvad jeg sender dem ud i haven efter igen i år.

Jer med større børn kan dog med fordel kigge med herunder. For her er en lidt anderledes ‘Egg Hunt’ hvor de skal ud og samle fordelskort. På hvert fordelskort er der en gevinst. Det kan fx være at få lov til at skippe grøntsagerne ved middagsbordet, få en ekstra portion dessert eller blive 30 min. længere oppe. Når jeg tænker tilbage til mine pre-teenage år var det altså lige sådanne belønninger jeg ville blive ekstra glad for. Jeg ville da meget hellere blive længere oppe end at spise et chokoladeæg.


GRATIS PRINT

Jeg har lavet et ark med en masse fordele som du nemt kan downloade herunder. De koster ikke noget, og du kan hente dem lige så mange gange du vil. Det jeg dog ville blive glad for var, hvis du vil dele min side her med dem du kender. Så kan mange flere få gavn af det.

På pdf’en er der nogle der allerede er udfyldt, og nogle som du selv kan skrive på hvis der er noget dine børn er særligt glade for.


EGG HUNT

Når du har printet kortene kan du vælge selv at lave nogle påskeæg hvori du ligger fordelskortene. Jeg har købt mine i Panduro Hobby. Jeg har egentlig bare penslet alm. skolelim på dem og drysset med glimmer.

Du kan også ligge fordels-kortene i små poser og hænge dem op rundt omkring i haven.

Klar, parat START!

Så gælder det ellers bare om for børnene, at samle så mange kort som muligt. Du kan enten sige at der er fx 20 kort, som de skal finde eller printe en hel masse og sætte tid på.

Rigtig god fornøjelse med jeres Egg Hunt!

Egg Hunt - Fordelskort (141 downloads)

 


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

 

Tilbage til Påske

 

 

admin

Opskrift: Mini cupcakes med hvid chokoladecreme

Jeg har vidst aldrig fået delt opskrifter på cupcakes og muffins her på siden, så i anledningen af at det snart er Påske deler jeg i 3 indlæg mine favoritopskrifter på cupcakes. Som selvfølgelig er blevet påskepimpet. Den første opskrift får i herunder. Denne cupcake indeholder en kage med vanilje, med chokoladestykker, en lækker hvid chokoladecreme, hakket chokolade & små påskeæg. De smager ret godt, og kan lige hapses i en enkelt mundfuld.

Hvis du også lige vil tjekke opskriften ud på de andre, så følg med på facebook eller instagram. Der giver jeg besked hver gang jeg har lagt et nyt indlæg op.

 

Opskrift: Mini-cupcakes med hvid chokoladecreme

 

Ingredienser:

Alm. muffinforme: 16 styks
Mini muffinforme:40 styks

 • 300 g hvedemel
 • 200 g sukker
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 100 g plantemargarine, smeltet
 • 2 dl vand
 • 100 g mørk chokolade
 • Muffinforme

Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver. Bland derefter plantemargarine og vand med de tørre ingredienser. Hak chokoladen og bland den i dejen. Fyld dejen i muffinforme. Det er vigtigt at bruge nogle faste forme eller en muffinplade med papirforme i, da dejen ellers flyder ud. Fyld kun formen 80 % op, da dejen hæver en del, når den kommer i ovnen.

Bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10-12 minutter.

Lad dem køle af inden den piskede chokoladecreme sprøjtes på.

Hvid chokoladecreme

 

Ingredienser

 • 500 ml. fløde
 • 250 g. chokolade
 • Revet skal fra 2 lime
 • 2 blade husblas

Fremgangsmåde:

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.

Når cremen er let og luftig kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes derefter på de afkølede muffins.

 


Som nævnt ovenover, så kan du følge med på både facebook og instagram, hvor jeg altid giver besked når et nyt festligt indlæg rammer bloggen. Ellers kig dig omkring, og spørg hvis du har nogle spørgsmål.

Tilbage til påske 

admin

Til bords med påskeharen

Påsken nærmer sig så småt, og jeg er gået tidligt i gang med at forberede børnevenlige festidéer til den forestående familie fest. Det kan godt være kedeligt for børnene at skulle sidde med til bords og vente på at de voksne er færdige med at spise. Så inden jeg kommer med mine bud på en børnevenlig påske, som børnene sent vil glemme – ja så starter vi ved opdækningen.


Opdækning til påske med disse gratis prints

Du kan sagtens både dække det smukke påskebord til dine gæster, og samtidig gøre det sjovt og eventyrligt for børnene, for hvem vil ikke gerne sidde til bords med selveste påskeharen?

Det kræver ikke de helt store krea skills at dække op på denne måde og det eneste det kræver er en serviet og et papirudklip med omridset af en kanin. Du kan downloade kaninen herunder i hvid. Jeg har klippet sløjfen ud i farvet karton og skrevet børnenes navne på den. På denne måde fungerer de også som bordkort.

De koster ikke noget, og du kan hente dem lige så mange gange du vil. Det jeg dog ville blive glad for var, hvis du vil dele min side her med dem du kender. Så kan mange flere få gavn af det.

 

Download Påskeharen her! 


Hvis du vil have endnu mere inspiration til påskens fester, aktiviteter med børnene eller lækre forårskager – Ja så kan du med fordel kigge med i kategorien herunder.

Tilbage til Påske

 

admin

1 års temafødselsdag: CAMP THEO

Ét år er stort, og alligevel så utrolig småt. Lille Theo er fyldt 1 år, og skal derfor fejres med stil. Jeg har haft mange temaer oppe at vende, for han er jo kun 1 år, så det helt store superhelteshow eller bondegårdstema er han stadig lidt for lille til at sætte pris på. I stedet kom jeg på Camp temaet, da Theo elsker sin tipi meget højt, og hans favorit dyr er bjørne. Måske er det ikke lige en dansk Camp, for bjørne findes jo selvfølgelig ikke i Danmark, menn måske mere en Into The Wild inspireret fest fra det vilde Alaska?

Det blev dog en helt genial fest, med mange små sjove idéer, som ikke har kostet mig andet end lidt fantasi. Og selvfølgelig et fyldt hobbyskab. Jeg har lavet alt pynt selv, kagen bestilte jeg ude i sidste øjeblik, da mine bageevner ikke helt ville som jeg ville den dag. Desværre.

 


CAMP THEO – INVITATIONER

Invitationerne skal, som jeg altid nævner her, afspejle temaet. Specielt når man vælger at holde en temainspireret fødselsdagsfest. På denne måde ved gæsterne at der er et tema, hvilket kan være meget rart så man ved hvad man møder op til. Det skal da også nok blive en fed fest selvom man ikke lige når at lave den der temainspirerede invitation. Jeg syntes dog at det er sjovt at sidde og nørkle med, og få lov til at være kreativ allerede fra starten.

Invitationerne er lavet i Word, printet på alm. papir og skåret til efterfølgende. Forsiden finder gæsterne informationerne, og på side nr. 2 en ønskeliste.

 


FESTEN – Vandhullet & Stamme Mix

Til Theo’s fødselsdagsfest havde vi inviteret vores nærmeste venner med børn. Da de trådte ind af døren havde jeg lavet nogle vejviser skilte, som viste dem hvilken vej de skulle gå. Jeg havde placeret skilte rundt om i huset for at markere hvilket område de befandt sig i. Det første der mødte dem var “vandhullet”. Ved vandhullet kunne de tanke vand/saft/øl og til de rigtig modige havde jeg lavet “stamme mix”, bestående af lemonade, mynte & lime. Det smagte så lækkert.

Sugerørne havde jeg fundet i Inspiration. De lignede birketræer, hvilket var helt perfekt. De små mælkeflasker er fra IKEA, og de fine træfjer var nogle jeg fandt i REMA 1000 til 1 kr. stykket.

 

 


Bordopdækning & Madpakker

Da vejret ikke lige er til at være ude i i marts måned dækkede jeg op indenfor med grene fra haven. Bestikket er træbestik fra Tigeren, som var placeret ovenpå en pose med servietter, salt og peber i. I midten havde jeg lagt en masse slikpinde og sat små patentglas med stearinlys ned langs bordets midte.

Frokost/aftensmaden bestod af de lækreste sandwich aka ‘madpakker’. Der var sandwich med laks, ost & skinke samt seranoskinke, mozzarella & pesto. De var alle pakket i små poser.

 


Bålsted, grantræer & vilde bær

Kagebuffeten var prikken over i’et! Det var så lækkert det hele. Der var en kæmpe kage som bestod af gulerodskage og hvid chokolade/creamcheese frosting, chokolademuffins med kæmpe chokoladestykker og vilde bær som modspil til alt det søde kage. Der var også skumfiduser, kiks og sådan nogle meget lækre milkeyway chokoladeruller som fik betegnelsen brænde. Der var også bjørnepøller som var maltesers og småkager der lignede bålsteder. Småkagerne er fra Confetti&Co som laver flooooootte kager! Jeg har allerede lokket hende til at stå for min bryllupskage, for hun er smadder dygtig.


 


Photobooth & Tak fordi du kom

Afslutningsvis fik alle gæster en lille pose ‘S’mores to go’ med sig hjem, fyldt med skumfiduser, kiks og chokolade. Samtidig skulle alle lige have taget et billede i Theo’s photobooth som denne gang bestod af en tipi, puder og lyskæder.


Således sluttede Theo’s aller første fødselsdag. Jeg kan afsløre at han netop er blevet et år ældre, og hans 2 års fødselsdag netop er blevet afholdt. Du kan følge med på Facebook og instagram hvor jeg nok skal få opdateret lige så snart indlægget rammer bloggen.

Tilbage til børnefester

 

 

 

 

admin

Verdens nemmeste chokoladekage

Jeg ELSKER chokoladekage, specielt den mere dessertagtige slags, hvor den er virkelig snasket. Og opskriften på sådan en får du lige her. Den er meget tung, men smelter på tungen og passer perfekt som bl.a. dessert, bare-fordi-kage eller fødselsdagskage. Den er aller bedst med masser af friske bær på toppen, og hvis du lige har lidt hindbærsorbet i fryseren ville det altså heller ikke være dårligt.


Opskriften på verdens nemmeste chokoladekage

Ingredienser:

 • 200 g mørk chokolade, hakket, gerne marabou 70%,
 • 200 g smør
 • 250 g sukker
 • 5 æg let sammenpisket
 • 1 spsk. mel

Fremgangsmåde:

Bemærk, at kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.Tag gryden af varmen og rør sukker i. Lad det køle lidt af, og tilsæt så æggene et efter et. Vend til sidst mel i.

Bag i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.

Jeg lovede at den var nem ikke? 


Tilbage til Søde Fristelser

 

admin