Fastelavnskostumer til voksne

Fastelavn, er mit navn, Nutella vil jeg have….!

Det er igen ved at være tid til fastelavn, og måske har du allerede planlagt hvad du skal være? Jeg har hvertfald besluttet mig, men det kan i få af vide lidt længere nede på siden. Jeg vil nemlig aller først vise søde Masja’s mega flotte kostume frem til inspiration til jer. Men det kræver jo nok lidt sy-skills!

Masja lavede hendes kostume for nogle år siden, og er allerede i gang med dette års fastelavnskostume. Hvad det bliver siger jeg ikke, men hold øje med Masja’s Blog så får i nok svaret inden længe. Jeg er hvertfald vild med hendes fastelavnskostume, og syntes ikke i skal snydes for lidt billeder.

 


Inspiration til udklædning for voksne

Jeg er stadig i en alder af 27 VILD med fastelavn, og jeg begynder allerede lige efter fastelavn at finde inspiration til næste års udklædning. Jeg er lidt på den, for jeg ejer ikke en sy-maskine så alle de kostumer jeg skal lave er nødt til at være noget jeg kan lave med min saks om limstift. Så hvis du ligesom mig ikke har mulighed for at sy dit eget kostume kan du lade dig inspirere af disse fine d.i.y. kostumer. Fælles for dem alle er at de er nemme at lave, tager ikke specielt meget tid (hvilket man som mor ELSKER) og koster ikke meget. Win/Win. Udover dette er det vigtigste for mig er nok at jeg kan have det på hele dagen, at jeg kan bevæge mig og lege med børnene.


Der var lidt inspiration til jer som ikke har fundet ud af hvad i skal være til fastelavn. Jeg har besluttet mig for en af disse udklædninger, som jeg har vist herover, men hvad jeg skal være må vente til fastelavn. Selvom det er ret svært ikke at vise jer hvad jeg har gang i.

Husk at i kan følge med på både instagram og facebook for masser af festinspiration og planlægningstips.

Tilbage til fastelavn

 

 

 

 

admin

Magisk og farvefyldt dåbsfest

Bare fordi de fleste er vandt til at et barnedåb er lyserødt eller blåt, så betyder det ikke at man ikke kan gå mega amok i regnbuer & enhjørninge.
Nina der står bag @ninaclaires på instagram har holdt barnedåb for lille Mollie og hold nu fast det er gennemført! Du kan blive inspireret til en mere tema-inspireret barnedåb herunder.


Dåbsinvitationer

Nina har selv designet sine invitationer hos Vista Print. Når man holder en temafest skal invitationen helst afspejle temaet, og derfor har Nina sat en enhjørning på og pimpet den med små stjerner og selvfølgelig et billede af hovedpersonen. Lille Mollie.


Bordopdækning

Mollie’s barnedåb holdt de udendørs i et stort telt hvor der var pyntet med vimpler og luftballoner i loftet, og i teltet havde de lavet langborde. Bordene var pyntet med service, servietter og krus fyldt med regnbuer, lyserødt plastic bestik og de yndigeste servietringe med enhjørninge. Som bordkort havde hun fået printet billeder af Mollie, hvor gæsternes navn stod så de kunne se hvor de skulle sidde. Som prikken over i’et var der sket lidt af en konfetti eksplosion, så alle bordene strålede i alle regnbuens farver.
Pynten har Nina købt hos magiskeminder.dk


Mad & Drikke

Til barnedåben serverede Nina Brunch, som bestod af lidt lækkert brød, croissanter, pålæg, laks, ostebord og yoghurt med müsli. Maden er bestilt udefra, for det kan godt være tidskrævende selv at skulle stå at anrette det hele på dagen. Jeg har selv prøvet at holde barnedåb hvor jeg stod for maden, og et hvor jeg bestilte udefra, og jeg er i den grad tilhænger af at bestille det ude. Man kan let blive stresset, så mit bedste råd når i skal planlægge er: uddeleger!

På buffeten havde hun også stillet dispensere med lyserød lemonade så gæsterne nemt kunne forsyne sig med lidt lækre forfriskninger-Kagebordet

Til de fleste dåb skal også være et lækkert kagebord. Istedet for en fondantdesignet dåbskage have Nina udvalgt en hel masse små fine enhjørning kager, slik, chokolademousse pyntet som enhjørninge samt en lækker kage. Der er lidt til enhver smag. Alle kagerne er fra Confetti & Co som søde Julie er ejer af. Jeg er så heldig at have lært Julie at kende, og hun laver altså reeeeeet lækre kager! Og så er de en fryd for øjet.

Her var lidt fra Mollie’s dåb i regnbue og enjhørning tema, og jeg håber at det har inspireret jer når i skal igang med planlægningen af jeres kommende barnedåb. Festen kan også sagtens laves til 1’års fødselsdagen, ja eller 4’års som vi holdt sidste år.

Tilbage til barnedåb

admin

Halløj fra bryllupsland – Planlægningen

Jeg skal giftes! Jeg skal virkelig giftes!! Sådan altså i virkeligheden!

Det er helt vildt underligt, men samtidig mega fantastisk at vi endelig har sat en dato for bryllup. Thomas og jeg har været kærester i 8 år til sommer, været forlovet i fem af dem og hvert år har vi talt om, at næste år skal vi holde bryllup. Meget er kommet i vejen, og det har faktisk aldrig passet helt godt ind. Det ene år havde vi lige overtaget vores rækkehus og Zoey var blot 6 måneder. Det andet år var pengene der bare ikke, og jeg var studerende. Et andet år gravid, et år hvor Theo kom til verden, og det sidste år har vi købt hus og totalrenoveret det hele samtidig med at jeg skulle til eksamen, søge job mv.

Nu er tiden dog til det, og vi har valgt at gøre det hjemme i haven, for nu har vi endelig plads til at have huset og haven fyldt med gæster, og jeg kunne ikke forestille mig at skulle være noget som helst andet sted. Det giver nogle udfordringer, for vi skal selv ud og skaffe alt. Både tallerkener, bestik, borde, duge, stole, telte og meget mere. På den anden side et det helet vildt fedt at jeg kan bruge 4 uger ‘ish på at klargøre det hele. Bygge min egen bar, pynte op med 1000 meter lyskæder, draperet stof, hjemmelavede skilte mv.

Yep, it’s going to be absolutely fabulous.

Temaet er efter længere tids overvejelse endelig fundet, og hold nu op det er svært. Skal det være sommerligt og holdt i friske farver eller stilet og fyldt med pynt i kongeblå og hvid? Ja, vi kunne også gå den klassiske røde og hvide vej og måske et yndigt pastelfarvet paradis. – Hvis man ikke troede at der kunne være et tema for et bryllup, så tænk om igen!

Det er en jungle uden lige, og det værste er at man bare ikke kan gøre det om igen bagefter. Ja ja, jeg ved godt at man godt kan undvære at tænke i den retning, men når det visuelle og æstetiske betyder så enormt meget for mig, så kan det ikke være anderledes.

Boho Chic

Bohemian chic er vores overordnede tema, og i alt sin enkelthed skal hele brylluppet være afslappet, holdt i lækre varme farver, lyskæder, draperet stof, blomster og fine træskilte skal pryde hele haven. Jeg har selvfølgelig været en lille tur på pinterest for at finde lidt inspiration som du kan se herunder.

Vielse hjemme i haven

Under denne smukke port skal vi vies. Vi skal faktisk vies hjemme i haven på vores terrasse, og hey, jeg går selvfølgelig ikke ned på lækre detaljer. Min mand Thomas bygger den da bare lige, hvorefter jeg får lov til at style den med smukt stof og blomster. Jeg er så heldig at kende en der vil komme hjem hos os og vie os, hvilket jeg er dybt taknemmelig for. Så den del er ordnet. og jeg kan rykke videre til alt det andet.

Confetti all over the place

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg elsker konfetti, så istedet for at gæsterne kaster med ris eller fuglefrø, så laver jeg nogle små kræmmerhuse hvori jeg kommer tørrede blomster eller konfetti – som jeg selvfølgelig selv tørrer og klipper. Jeg kan kun forestille mig hvor fantastiske de billeder kommer til at se ud med alle de smukke farver flyvende rundt om ørene på os.

Bohemian and vintage

Kjolen har jeg faktisk allerede fundet, ved et rent held. Det er den første og eneste brudekjole jeg har prøvet, men mit hjerte sagde at det skulle være den. Jeg havde dog forestillet mig at jeg skulle samle alle mine veninder og min mor, og sammen kunne vi drage ud på besøg hos samtlige brudekjolebutikker med masser af champagne. Sådan er det ikke blevet, og det passer mig egentlig helt fint nu, for jeg har fundet KJOLEN og jeg glæder mig så meget til at få den på.

Billeder må  vente, så istedet får i lige lidt andre tanke om min og ikke mindst børnenes påklædning. Jeg har valgt at holde et lidt utraditionelt bryllup, så istedet for slør skal jeg have en smuk blomsterkrans på istedet. og hvor Boho Chick er denne blomsterkrans lige? Wauw!

Mine børn på det tidspunkt 5 og 2 skal selvfølgelig gå med mig, og de skal have det sødeste tøj på. Zoey skal også have en lille blomsterkrans i håret, og så skal de gå og smide blomster foran mig. Jeg overvejer stadig om Zoey skal kommen gående med Theo i en lille trækvogn. Nu må vi se, men sødt bliver det altså!

Dekoration

Pynten består af som jeg nævnte tidligere masser af lyskæder. Både med dioder og også med små pærer. I teltet skal der være masser af chiffon stof. Hvis vejret er godt, skal det danne loft og vægge i teltet hvor vi skal spise. Her skal pyntes med masser af blomster. Jeg tænker at lave dem selv af silkepapir for at spare lidt penge. Blomster er jo dyre..

Cocktails

Velkomstdrinken skal bestå af lækre søde cocktails med friske blomster og hele aften vil der løbende blive serveret tapas.

Det bliver dejligt afslappende. Der skal ikke være en bordplan og jeg vil lave en masse små områder med loungemøbler. Specielt for at gøre det endnu mere afslappet. Det der specielt er vigtigt for mig ikke sidde fasttømret til et enkelt bord hele aftenen, men at være sammen med mine gæster og få den bedst mulige aften. 

Jeg har mange flere planer, men de må vente. Det næste på min liste er mine ’save the date’ kort som jeg netop har besluttet selv at lave. Jeg er meget kritisk, og elsker samtidig at spare penge, så jeg gør det altså bare selv.

Jeg lover at vende tilbage med mere bryllupsspam når jeg er klar og er kommet lidt længere. Det kommende weekend står hvertfald på en lille tur til Bryllupsmessen i Forum, som jeg glæder mig ret meget til! Jeg har faktisk været afsted de sidste 5 år, men aldrig med henblik på mit eget bryllup. Så det skal nok blive sjovt, og forhåbentlig ikke dyrt. Selvom der er mange fristelser og gode tilbud!

admin

Barnedåb hjemme med personlighed

Hvis du overvejer at holde barnedåb hjemme, med fine detaljer og et lukseriøst men rustikt udtryk, så skal du kigge med her.

Naomi’s barnedåb hjemme, som hendes søde mor Susan havde holdt for hende, blev afholdt i deres hus hvor også haven var taget i brug. Desværre var vejret ikke med dem, med det blev stadig en fabelagtig fest. Du kan se det hele herunder.


Dåbsinvitationer lavet på genbrugspapir

Det unikke ved disse invitationer er at de 1. gang blev lavet da Susan og hendes mand skulle giftes for nogle år tilbage. Efterfølgende lavede hun lidt om i invitationen og de fungerede da som invitation til storesøster Noelle’s barneåb. Så kom turen til Naomi, og de endte ud med at se sådan ud.

De er printet på genbrugspapir og derefter har Susan lavet en lille billedeserie som er printet og påsat invitationen. Til sidst har hun lagt invitationen i en lille cellofan pose og afleveret til venner og familie.

barnedåbsinvitation hjemmelavet på genbrugspapir
barnedåbsinvitation hjemmelavet på genbrugspapir


Kagebordet med masser af hjemmebag

Det kan måske se ud som om, det har været et stort arbejde for Susan, men der har det faktisk ikke. Det gode ved muffins er, at de er nemme at variere og få til at se enormt fine ud, med meget lidt arbejdstid!

Hendes trick er at lave en forholdvis lille, men meget tung lagkage. Så tager folk et lille stykke af dén og spiser sig ‘kagemætte’ i dét der er masser af, i stedet.

Hun lavede en helt almindelig gulerodskage og bagte i en stor form, så det blev til en lagkagebund. de blev lavet halvanden uge før, så hun blot skule samle kagen dagen før. Kagen er smurt om med hvid chokolademousse og pyntet med lavendeldrys og en hjemmelavet flagranke.

barnedåb hjemme med lækre kager til barnedåb
hjemmelavet caketopper til barnedåb

Susan havde også bagt forskellige muffins. Der var nogle med blåbær og hvid chokolade, nogle med chokolade, nogle med brownie og karamel og nogle med lavendel.

Hun havde pyntet dem med chokolade og hvid chokolade frosting for at de fik et varierende udtryk. Hun brugte papirer i dæmpede pastelfarver og forskellig pynt, og satte dem på fint silkepapir. Hun brugte blandt andet ‘liberty’ fra Meri Meri, hvortil man også fik lidt tilhørende kagepynt. De glimrede N’er er købt på Etsy.com.

hjemmelavet cupcakes til barnedåb

hjemmelavet cupcakes til barnedåb
hjemmelavet cupcakes til barnedåb

Susan havde også lavet sine egne snickers barer og hele bordet var dekoreret med hjemmelavede- og pyntede småkager.barnedåb til pige


Hjemmelavet barnedåbspynt

Al papirspynten var genbrug fra storesøster Noelles barnedåb. Festpynt kan godt være lidt dyrt, så det er en fordel hvis man har tid og lyst til at lave det selv. Susan bestilte en ordentlig omgang silkepapir hjem fra Etsy, i de fineste pastelfarver så det matchede resten.

hjemmelavet tassel guirlande

hjemmelavet tassel guirlande
 hjemmelavet pynt til barnedåbhjemmelavet vimpel til barnedåb


Gaveposer til børnene

Susan havde lavet ‘hyggeposer’ til alle børnene. Poserne er fra Meri Meri, i det fineste Liberty tryk, som altså gik igen fra kagebordet. De indeholdt figenstænger, kiks, sæbebobler og små biler. Børn over to år fik en Capri Sonne, hvor dem under to år kunne få en smoothie, som hun dog opbevarede i køleskabet. De blev lukket med navne skrevet på en dymo og en fin silkesnor.

børneposer til barnedåb hjemme


Gourmet hotdogs

Susan havde lavet en ‘byg-selv-hotdog-bar’, og for at gøre lidt ud af det, gjorde de det muligt at lave en gourmet udgave også, og hotdogbaren blev pyntet med en fin bordløber som Susan selv havde tegnet.

Hotdogbaren var en kæmpe succes, og der var stor begejstring over gourmet-udgaven. Hun syltede rødløg med en blanding af laurbærblade, nelliker, lidt sukker og salt, kogt op med vand og eddike og hældt over rødløgene. Derefter stod det og trak en uges tid inden. Så havde hun købt en relish af cherrytomater, en grov, økologisk remoulade og en chutney af æble og havtorn.

De syltede agurker var skiftet ud med tykke skiver drueagurker.

mad til barnedåbmad til barnedåb

 


Barnedåb hjemme med lækker lemonadebar

Susan havde stilt et bord ud i haven hvorpå hun havde sine dispensere med lemonade og syltetøjsglas så gæsterne kunne få en lille forfriskning. Susan havde lavet en rabarber lemonade af en blanding af rabarbersaft blandet op med vand og en Roses Lime. Og så en detox-vand med grape, citron og agurk. Husk at fjerne kernerne, for de giver ellers en bitter smag til vandet.

lemonadebar til barnedåblemonadebar til barnedåb

Desværre øsede det ned hele dagen, så idéen om tæpper på græsplænen gik ikke. Heldigvis endte det med at blive en rigtig god dag for Susan, Naomi og deres gæster. Sådan er det når man holder barnedåb hjemme, så må man tage chancen, og lave en plan B, hvis plan A ikke går.


Hvis du vil se mere til Susan og alle hendes enorm kreative kunnen, både når det kommer til fødselsdage, men også i hendes hjem, så kan du kigge med på hendes blog, eller besøge hende på instagram @susliving

Ellers læg gerne en kommentar hvis du sidder inde med spørgsmål, så skal jeg nok være behjælpelig.

inspiration til barnedåbTilbage til barnedåb

admin

Inspiration til 4 flotte fastelavnsris

Vi er sprunget ind i det nye år, og om ikke så forfærdelig lang tid er det igen tid til at holde fest. Nemlig fastelavnsfest. Som selvfølgelig inkluderer fastelavnsris

Jeg er så heldig at være mor til et februarbarn, så når vi rammer d. 15. februar fylder lille Theo 2. Jeg har endnu ikke planlagt hvad vi gør med hans fødselsdag men snydes for et fastelavnsris skal han hvertfald ikke!

Herunder får i inspiration fra søde Renie der ejer kreamorskøkken.dk – Hun har lavet 4 ret så flotte ris. Ser med her.


Funky Fastelavnsris

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

Rigtig mange planteskoler og flere supermarkeder har bundter med farvede grene her op til fastelavn.
På dette ris har hun klippet den yderste top af alle grenene og så har børnene sat træperler på.

Flagrankerne & rosetterne har hun lavet således:

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

 


Festligt fastelavnsris

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

Dette ris er sjovt og meget nemt at lave.
Alt der kræves er fjer og en lille rulle smal tape. I Søstrene Grene købte hun en pose blandede fjer for 9 kr. og en pakke med 3 ruller smal tape for 7 kr.

De fine potteskjulere til tulipanerne er lavet af dåser og papir (købte en rulle papir med print for 2 kr. i Søstrene Grene) Se hvordan du griber det an her:

hjemmelavet fastelavnsris med pynt


Yndigt fastelavnsris

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

Dette ris er lavet efter ønske fra hendes datter Camille.
Hun købte en pose blandede fjer i Søstrene grene for 9 kr. og en pose træperler for en 10´er.
Både Søstrene Grene og Tiger butikkerne har simpelthen så meget fint papir/ karton/ silkepapir til meget små penge.
Fjerpynten og pompom’erne er lavet således:

hjemmelavet fastelavnsris med pynthjemmelavet fastelavnsris med pynt


Klassisk fastelavnsris

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

Silkepapir, mønsterpapir og bånd er fundet til små penge i Søstrene Grene..

Her kan du se hvordan man folder de små “vandfald”:

hjemmelavet fastelavnsris med pynt

Du kan finde alle Renie’s skabeloner på hendes hjemmeside kreamorskøkken.dk

Jeg ønsker jer en rigtig god fastelavnsfest, og hvis du mangler lidt mere inspiration så kig med løbende, for jeg har selvfølgelig mere i ærmet.

Tilbage til Fastelavn

admin

3 lette måder at pimpe din nytårsfest på

Klokken er 17:30 og dine gæster er ved at være på trapperne. Lige straks venter Dronningens nytårstale, hvor i men garanti lige skal have et lille glas bobler eller en velkomstdrink. Måske også tapas eller chips med dip og på en eller anden måde skal festen jo også igang ikke?

Jeg plejer hvert år lige at pimpe mine glas, min chips & dip og sætte en lille photobooth op. Du kan se hvordan herunder.


Pimp dine champagneglas

Et efterhånden gammelt billede, men idéen er jo stadig pretty amazing. Med meget få remedier kan du lige pimpe dine champagneglas i sidste øjeblik.

Til herrernes butterfly skal du blot bruge sort karton eller filt. Lidt tape eller sytråd til at sætte fast på midten og lidt karton eller andet sort til knapperne. Du kan sætte den fast med lidt elefant snot eller klisterbånd.
Til damernes kan du bruge silkebånd i en valgfri farve og blot lime lidt glimmer på knuden. Ret simpelt, men så fedt at se gæsternes reaktion når der er gjort lidt ud af det.

Sådan kan du serverer chips med dip

Jeg købte engang en ekstra nytårshat, og hvert år til nytår bliver mine chips serveret deri. Jeg har sat en skål ned i hatten så den bagefter kan tages ud og vaskes op, hvorimens hatten stadig er ren og uden fedtede chipsrester.

Min dip serverer jeg i cocktailglas istedet for almindelige skåle, da jeg syntes det er lidt sjovere og anderledes måde at gøre det på.

Photobooth

Alle burde lave en photobooth til deres fest! Det er så skægt, og vi fik mange timer til at gå med sjove gruppe billeder og selfies. Det er også ret nemt, og du kan bruge hvad du nu lige har derhjemme.

Jeg har brugt:

 • 2xDørgardin fra Temashop
 • Et lille bord
 • Et skilt som jeg har hentet på pinterest samt en gammel ramme.
 • Photobooth props – jeg har selv lavet mine, men de kan også sagtens købes til en rimelig pris i fx. Føtex eller Tigeren.
 • En selfistang

Mere skal der ikke til. En god idé vil dog være lige at sørge for at der er nok ledig plads på din telefon inden aftenens mange billeder. Jeg løb tør for plads midt på aftenen, og så måtte jeg igang med at slette apps og videoer 😀

Jeg håber at du kunne bruge idéerne til din egen fest, for lige at gøre den lidt mere festlig. Rigtig god fest og glædeligt nytår!

Tilbage til nytår

admin

Cowboy fødselsdagsfest for ægte cowboys

Kaktus juice, sherifstjerner, dynamit og en hulens masse overskæg var nogle af de ting Helene havde forberedt til hendes søns 8 års fødselsdag som blev holdt i vaske ægte cowboy stil. Se med herunder!

Fødselsdagsinvitationer

Most Wanted

Helene havde lavet en WANTED plakat af alle gæsterne, som var sat på et kæmpe lærrede. Det forestillede en stor opslagstavle af “Most wanted” personer til festen, (selvfølgelig dem alle) og hang over buffeten – til en masse sjov for gæsterne. Der var også lidt fødselsdags-cowboy-gejl på badeværelset – Så når der blev vasket hænder blev man lige remindet om at man var wanted.

Cowboy opdækning

Det hele er så fint og utrolig simpelt, jeg er vild med det! Overskæg på glasset, rød- og hvidprikkede servietter, og en lille goodiebag med overskæg, chokolademønter & sheriff-stjerne til alle gæsterne.

Vaske ægte Cowboy buffet

På buffeten stod der hjemmelavet coleslaw, majskolber, grøntsagsstænger samt hotdogs ad libitum. Ikke ringe.
I dispenserne serverede hun cowboy forfriskninger a la kaktus juice og cowboy icetea.

Dessert buffet

Efter et lækkert måltid cowboy mad, blev der serveret gammeldags æblekage, ristede skumfiduser, saltstænger, lakridspiber, mentos dynamit, bål muffins, kæpheste, kokager, lassoer, guldmønter og cowboy hagl.Det er virkelig opfindsomt det hele, og jeg er dybt imponeret! Jeg kan umuligt være den eneste vel??


[/right]

Selfie-kit

For lige at sætte prikken over i’et havde Helene fundet de sjoveste photobooth props og lavet sit eget lille Cowboy-selfie-kit til stor morskab.


Du kan følge med hos skønne @Hillemor på instagram hvor Helene holder til og viser de skønneste ting frem fra hendes hverdag og til fest.

Aller bedste Cowboy hilsner Samanda

Tilbage til børnefester

admin

Inspiration til temafest – Regnbuer og Enhjørninger

Så blev det endnu engang Zoeys fødselsdag, og denne gang fyldte hun hele 4 år! Vi har efterhånden en del temainspirerede fødselsdage i bagagen, både Cirkus, Hello Kitty og Frost fødselsdag. Nu er tiden inde til Enhjørning og Regnbue fest i rigtig prinsesse stil.

Jeg ville så gerne ha givet den ekstra gas på regnbue delen, men når mor har for meget mellem ørene, ja så må man jo prioritere. Heldigvis blev Zoey enormt glad for alt det jeg havde lavet, og det er trods alt det aller vigtigste.

Herunder får i en masse billeder fra dagen. Spørg endelig hvis i mangler mere info, en lille guide eller har spørgsmål.

Invitationer

Invitationerne er for mig virkelig vigtige, da det er på denne måde man kan vise gæsterne at det er en temainspireret fødselsdag. Samtidig er det som gæst så fedt at modtage en skæg invitation som man kan se at der er brugt tid på. Nogle vil selvfølgelig mene at det er åndsvagt, og at man sagtens bare kan sende en sms, men det er nu ikke helt det samme efter min mening.

Invitationen her var ret nem og er så simpel at alle kan være med. Jeg har lavet sat invitationen op i Word, klistret den fast til en håndklippet sky i den ene ende og klipset den fast til et stykke karton som har samme størrelse som kuverten. Dette stykke karton har jeg sat ned i kuverten og foldet regnbuen ned i kuverten. Når gæsten så åbner trækker de i skyen og hiver regnbuen med op. 

Enhjørninghorn/festhatte

Festhatte er festlige, ingen tvivl om det, og til en børnefødselsdag er de perfekte. Da det er enhjørning og regnbuefødselsdag er det selvfølgelig oplagt at lave dem som horn istedet, med glitter papir og store blomster. Disse har jeg selv lavet henover en eftermiddag og kræver ikke mange remedier.

Photobooth

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, men ingen fest uden en Photobooth. Til Zoeys fødselsdag havde jeg malet en mdf plade hvid, pyntet den med en ballonarch og klippet “Zoey 4 år” ud i glimmer papir. Så havde gæsterne og jeg selv mulighed for at tage en masse fede billeder med enhjørninghorn, konfetti og balloner.

Balloner er fra Festissimo.dk og er pustet op i forskellige strørrelser. Ballonerne er tapet fast med malertape til en figur lavet af hønsenet. Hvis du selv vil give dig i kast med det, så skal du blot forme hønsenettet som du ønsker din ballonarch skal se ud, hænge den op og sætte ballonerne fast.

 

Bordopdækning

Skal der være fest, så lad der være fest! I min optik er temafester FANTASTISKE. Jeg kan få lov til at udfolde mig kreativt og slå fantasien løs når det gælder opdækning og pynt.

I midten af bordet har jeg lagt en lang hvid løber og pyntet med stjernekonfetti. Langs løberen står der små patentglas med skumfiduser (aka bløde skyer) og små glas med Jelly Beans (Regndråber). Guldkisterne er fra Søstrene Grene og deri serverede jeg boller med lyserødt glasur. Det var skønt med en lidt alternativ måde at servere bollerne på, da vi normalt bare har dem i en brødkurv. Børnene elskede det.

På væggen hang der vifter i smukke pastelfarver fra Holycannoli.dk hvor også enhjørningservietterne, de lyserøde servietter og træbestikket er fra. Du kan se deres udvalg her.

Jeg havde lavet mine egne labels til både vandflasker, sugerør og glas. Det giver en rigtig god effekt til alle slags fester.

Blomsterne var holdt meget enkle og blev drysset med guldglimmer. I de små buketter havde jeg sat et enhjørning horn af glimmerpapir. Oftest er det de små detaljer der gør det største indtryk.

På bordende havde jeg også lagt små glascylindere med enhjørningstøv.

Saftevand, boller & lagkage

Til enhjørning og regnbue fødselsdagen serverede jeg glitrende solstråler (lemonade) i min dispenser, en rigtig god investering hvis du spørger mig. Jeg bruger den ret ofte, også hvis vi bare får middagsgæster og skal servere vand eller saftevand til børnene.

Derudover var der pink sparkling lemonade og vand i mine enhjørning pimpede flasker.

De store hvide balloner havde jeg pyntet med rundt omkring i huset og er fra Festissimo.dk. I stedet for blot at binde en snor fast havde jeg bundet guirlandekvaster fast langs snoren.

 

Pink Ombre kage

Allerede efter Zoeys 3 års fødselsdag besluttede jeg mig for selv at lave kagen til hendes 4års fødselsdag. Så da dagen nærmede sig måtte jeg jo hellere gå i træning.

Jeg har kun bagt 1 lagkage i mit liv, og tro mig, den var ikke yndig og smagte ikke speciel godt. Derfor gik jeg i træning og efter 2 prøver endte jeg ud med dette mesterværk! Det smagte SÅ godt og den blev så smuk.

Idéen til kagen fik jeg da jeg så alle de populære regnbuekager på Pinterest, men jeg gad ikke at give en formue for frugtfarve, derfor nøjedes jeg med at købe en enkelt bøtte i pink. Så sparede jeg penge og fik en super cool kage! Win/win 🙂

Bundende i min lagkage er sandkage, fyldet er hvid chokolademousse og så er den smurt op med smørcreme. Jeg har pyntet med guldstøv, hvid hakket chokolade og Unicorn Poop. (ja, enhjørninge skider regnbuechokolade)!!


Og endnu mere kage…

En kage kunne selvfølgelig ikke gøre det og da Henriette fra Holycannoli.dk tilbød at lave en lille fødselsdagsgavekage til Zoey var min lykke gjort, og Zoeys. Jeg havde aldrig arbejdet med fondant før, eller smørcreme. Så at lave horn, blomster og vipper var en for stor mundfuld for mig og så var det jo fantastisk at Henriette lige kunne træde til. Kagen var modsat den anden fyldt med chokolademousse og bunde af chokolade.

Udover kagen serverede jeg frisk frugt i regnbuens farver og Unicorn Poop, som er chokolade lavet af 4 forskellige farver, rørt sammen og drysset med krymmel, glimmer og hvad der ellers gemmer sig i dekorations skabet.

Der hvor regnbuen ender findes der en skat….

Og det gjorde der… En rigtig god en endda 🙂 Til en børnefødselsdag skal der også være nogle lege og aktiviteter. Jeg havde valgt at lave en skattejagt da vi ikke har prøvet det før, og det var jo helt oplagt når temaet omhandlede regnbuer.

Børnene fik udleveret et skattekort med 1. ledetråd som ledte dem videre til 2. ledetråd. osv. Ved en af posterne skulle de fx. finde en blå, gul, lilla, rød, grøn og lyserød ting inden de kunne få næste ledetråd.

I kisten havde jeg lagt enhjørning stjernestave, enhjørning halskæder fra H&M, nogle guldmønter samt en lille godtepose med en magisk regnbue lavet med slikstænger fra den lokale slikbiks, mini skumfiduser og nogle chokolademønter.

Tak for i dag

Og således sluttede verdens bedste og hyggeligste fødselsdag. Med sig hjem fik de hver en fin enhjørning ballon. Det er egentlig en Amerikansk tradition at give en gå-hjem-gave, men jeg syntes konceptet er så fint, så hos mig får man gaver.

The end….


Jeg håber at hele fødselsdagen har inspireret dig til selv at holde en fantastisk temainspireret fødselsdagsfest for dine børn, uden at skulle ud at give en formue for det!

Tilbage til Børnefester

 

admin

De fede 90’er is – 4 lækre drinks enhver lejlighed

Jeg har hevet fat i noget så simpelt som is fra 90’erne og forvandlet dem til drinks. Eller rettere, jeg har ikke selv været den geniale opfinder, men jeg her hvertfald kreeret og mixet disse herunder.


Københavnerstang

Åhhh Københavnerstang. Min absolutte favorit is, og det var altid den jeg valgte når vi fik lommepenge, og måtte gå på tanken for at købe is. Da jeg så pludselig opdagede at man kunne lave den som drink, så var jeg solgt! Den smager himmelsk, og kræver ikke ret mange ingredienser. Win/Win. Opskriften følger herunder:

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. hvid rom
1,5 cl. Galliano
4,5 cl Ananasjuice (kan købes færdigt, men med garanti mere lækkert friskpresset)
1 tsk. rørsukker med friske vaniljekorn
Letpisket fløde og isterninger.

Sådan gør du

Mos vaniljekornene med rørsukkeret og put i en shaker. Tilsæt derefter Galliano og Ananasjuice og shake med rigeligt is i. Hæld det hele i dit favoritglas med masser af isterninger og top med den letpiskede flødeskum.


Champagnebrus

Champagebrus er egentlig mere min mands favorit, altså som is, men i drink version er den nu ret så lækker. Den er lige til, og hældes faktisk bare direkte i glasset. Så her behøver du ikke at være i besiddelse af en shaker. Opskriften kommer her.

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. Cuba Caramel
1 cl. roses lime
Top med grøn sodavand
Masser af is

Tip. Her kan du med fordel lave en chokoladekant på glasset eller servere lidt chokolade ved siden af. Så har du smagen af en ægte champagnebrus.

Sådan gør du

Kom isterninger i det ønskede glas og hæld først Cuba Caramel i, og derefter Roses Lime. Top herefter med grøn sodavand. Velbekomme.


Astronaut

Okay okay, udover københavnerstangen, så er jeg altså stadig ret vild med astronauten. Specielt med den frosne vingummi. Jeg ville altid helst have den røde, men endte altid med den gule. Så typisk.. Nå, men her bestemmer jeg heldigvis selv! Herunder får du opskriften på astronaut, som er mindst lige så god som isen!

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

4 cl. gin
3 dl. Sprite (sodavand)
lidt rød sodavand
En smule friskpresset citronsaft
Knust is
En frossen vingummi (jep, alle mine er røde!)

Sådan gør du

Kom den knuste is i det ønskede glas og hæld først gin, sprite og citronsaft i og top herefter med rød sodavand. Til sidst putter du den frosne vingummibamse i, og serverer den for dine gæster. Glæd dig, den er virkelig god!


Filur

Endnu en is der vækker gode barndomsminder. Filuren, altså som drinks har jeg drukket masser af gange, for den er bare så nem at lave. Faktisk plejer jeg at servere den i mine store dispensere da den er god som drink over hele aftenen. Så kan mine gæster bare gå og tappe lidt, når de lige får lyst. Den smager også godt uden alkohol, men her kommer den nu med. Opskriften får du her.

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. Vodka
5 cl. Appelsinjuice
Rød sodavand
Isterninger

Sådan gør du

Lige som ved alle de andre drinks vælger du dit favoritglas og kommer isterninger i. Herefter kommer du vodka og juice i, og topper med den røde sodavand. And voila, så er der i den grad 90’er drinks!’


Og således sluttede mit 90’er indlæg med gode drinks til enhver lejlighed. Mine glas kan bl.a. for handles hos barlife.dk som ret tit har tilbud. Yay. Jeg kunne hvert fald ikke undvære mine <3

Tilbage til nytår

 

 

 


Indeholder affiliate

admin

Alkoholfri drinks til Nytårsfesten

Jeg har fundet 4 lækre opskrifter frem på Mocktails som du kan se herunder og printe ud hvis du skulle have brug for en vejledning på selve dagen. Udover alle de lækre opskrifter findes der også en masse saft, juice og lemonade som man sagtens kan købe et lille lager ind af – for det er lidt sjovere end vand, og så kan børnene også være med.

Mange af mine ingredienser er fra Mixmeister.dk som både forhandler kvalitetsspiritus, ingredienser til drinks og cocktails samt krystalglas, karafler og lign.

Ginger Colada

Jeg har muligvis fundet min nye favorit mocktail! Hvis du ikke har smagt den før, så er det bestemt på tide, og tro mig – du bliver afhængig!

Opskrift til 1 person

For at lave denne geniale mocktail skal du bruge 1 shaker, en morter, cocktailglas eller highball glas, sugerør samt følgende ingredienser

 • 1 cm frisk ingefær eller ingefær sirup
 • 4 cl. kokoscreme
 • 1 cl. limesaft
 • 10 cl. æblejuice
 • Isterninger

Fremgangsmåde

Skær ingefæren i små stykker og kom den direkte i din shaker. Tilsæt limesaften og muddle nu kraftigt, så saften fra ingefæren bliver frigjort. tilsæt nu isterninger, kokoscreme og æblejuice shake kraftigt. Stir det derefter over i dit glas og pynt evt. med en skive annanas eller kokos.


Virgin Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri smager FANTASTISK, og det aller bedste ved denne opskrift er at den smager lige godt hvad enten der er alkohol i eller ej. På min strawberry daiquiri har jeg valgt at drysse spiseligt guld glimmer udover da vores tema er guld og glimmer.

Syntes du at det bliver lige en tand for mystisk kan du blot pynte med et frisk jordbær på kanten evt. dyppet i pufsukker – for det er jo nytår!

Opskrift til 1 person

Inden du går i gang skal du være i besiddelse af en blender eller lign. samt glas  (gerne cocktailglas eller champagneglas) sugerør og følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

Det bliver næsten ikke lettere! I blenderen med alle ingredienser og blend. Smag til om du syntes den er for sur eller sød, og tilføj enten mere sirup eller lime for at tilpasse smagen efter dit behov. Derefter pynter du din virgin daiquiri med enten et friskt jordbær, glimmer eller lign. og afslutningsvis et afkortet sugerør.


Summer Grace

Endnu en lækker mocktail til nytårsfesten som bestemt også skal smages. Selvom det lyder lidt underligt med agurker og ginger beer i en drink, så smager det himmelsk og det er skønt med noget anderledes en gang imellem.

Opskrift til 1 person

Inden du begynder skal du bruge et glas (mine er krystalglas fra Mixmeister.dk), en morter, en ske og et sugerør samt følgende ingredienser

 • 2-3 skiver agurk
 • 4-5 mynteblade
 • 2. cl hyldeblomstsaft
 • 6 cl. ginger beer

Fremgangsmåde

Kom agurk og hyldeblomstsaft i et glas og mas det godt sammen. kom mynte og is i glasset og top med ginger beer. Rør efter, så ingredienserne fordeles i glasset.


Virgin mojito

Ingen fest uden mojito’s! Og når man ikke kan få den med rom i, så må man lave den “Virgin style”!

Opskrift til 1 person

Inden du går i gang skal du bruge et glas, en morter, en ske, sugerør samt følgende ingredienser

 • 8-12 friske mynteblade
 • 2-3 skiver frisk lime
 • Knust is
 • 7Up

Fremgangsmåde

Mos mynte, rørsukker og lime direkte i glasset. Når saften er kommet ud i glasset, tilføjes den knuste is – cirka 4/5 dele fyldt glas og der toppes med 7Up.


Jeg håber i alle får en helt fantastisk nytårsaften, og hvis du afprøver en af drinksne så tag mig endelig på instagram @eventsbysam eller del billedet på min facebook væg og fortæl mig hvad du syntes – Du kan også bare smide en kommentar herunder, så ville jeg blive rigtig glad!

De bedste nytårshilsner Samanda

Tilbage til nytår

admin