Jeg har hevet fat i noget så simpelt som is fra 90’erne og forvandlet dem til drinks. Eller rettere, jeg har ikke selv været den geniale opfinder, men jeg her hvertfald kreeret og mixet disse herunder.


Københavnerstang

Åhhh Københavnerstang. Min absolutte favorit is, og det var altid den jeg valgte når vi fik lommepenge, og måtte gå på tanken for at købe is. Da jeg så pludselig opdagede at man kunne lave den som drink, så var jeg solgt! Den smager himmelsk, og kræver ikke ret mange ingredienser. Win/Win. Opskriften følger herunder:

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. hvid rom
1,5 cl. Galliano
4,5 cl Ananasjuice (kan købes færdigt, men med garanti mere lækkert friskpresset)
1 tsk. rørsukker med friske vaniljekorn
Letpisket fløde og isterninger.

Sådan gør du

Mos vaniljekornene med rørsukkeret og put i en shaker. Tilsæt derefter Galliano og Ananasjuice og shake med rigeligt is i. Hæld det hele i dit favoritglas med masser af isterninger og top med den letpiskede flødeskum.


Champagnebrus

Champagebrus er egentlig mere min mands favorit, altså som is, men i drink version er den nu ret så lækker. Den er lige til, og hældes faktisk bare direkte i glasset. Så her behøver du ikke at være i besiddelse af en shaker. Opskriften kommer her.

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. Cuba Caramel
1 cl. roses lime
Top med grøn sodavand
Masser af is

Tip. Her kan du med fordel lave en chokoladekant på glasset eller servere lidt chokolade ved siden af. Så har du smagen af en ægte champagnebrus.

Sådan gør du

Kom isterninger i det ønskede glas og hæld først Cuba Caramel i, og derefter Roses Lime. Top herefter med grøn sodavand. Velbekomme.


Astronaut

Okay okay, udover københavnerstangen, så er jeg altså stadig ret vild med astronauten. Specielt med den frosne vingummi. Jeg ville altid helst have den røde, men endte altid med den gule. Så typisk.. Nå, men her bestemmer jeg heldigvis selv! Herunder får du opskriften på astronaut, som er mindst lige så god som isen!

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

4 cl. gin
3 dl. Sprite (sodavand)
lidt rød sodavand
En smule friskpresset citronsaft
Knust is
En frossen vingummi (jep, alle mine er røde!)

Sådan gør du

Kom den knuste is i det ønskede glas og hæld først gin, sprite og citronsaft i og top herefter med rød sodavand. Til sidst putter du den frosne vingummibamse i, og serverer den for dine gæster. Glæd dig, den er virkelig god!


Filur

Endnu en is der vækker gode barndomsminder. Filuren, altså som drinks har jeg drukket masser af gange, for den er bare så nem at lave. Faktisk plejer jeg at servere den i mine store dispensere da den er god som drink over hele aftenen. Så kan mine gæster bare gå og tappe lidt, når de lige får lyst. Den smager også godt uden alkohol, men her kommer den nu med. Opskriften får du her.

Du skal bruge: (opskrift er til én drink. Gang selv op)

3 cl. Vodka
5 cl. Appelsinjuice
Rød sodavand
Isterninger

Sådan gør du

Lige som ved alle de andre drinks vælger du dit favoritglas og kommer isterninger i. Herefter kommer du vodka og juice i, og topper med den røde sodavand. And voila, så er der i den grad 90’er drinks!’


Og således sluttede mit 90’er indlæg med gode drinks til enhver lejlighed. Mine glas kan bl.a. for handles hos barlife.dk som ret tit har tilbud. Yay. Jeg kunne hvert fald ikke undvære mine <3

Tilbage til nytår

 

 

 


Indeholder affiliate

admin