Denne lidt usunde, uhyggelige, pænt klamme men mega lækre Halloween lagkage med hvid chokolade lavede jeg sidste Halloween, og den blev ret vellykket hvis jeg selv skal sige det. Du får selvfølgelig opskriften herunder samt en lille vejledning.
Opskrift på den perfekte Halloween lagkage med hvid chokolade
Dette skal du have klar inden du går i gang:
- 6 bageforme (mine er købt i Panduro hobby)
- 6 skåle
- 6 skeer
- Tandstikker eller grillspyd (til farvning af dejen)
- Gele farve (mit er købt i Panduro)
- Kagespartel
- Fad til kagen
Lagkagebunde: 6 styks
- 12 æg
- 300 g sukker
- 6 spsk. citronsaft
- 2 vaniljestænger
- 1 knivspids salt
- 340 g hvedemel
- 4 tsk. bagepulver
- 120 g smør
Sådan gør du: Tænd ovnen på 170°. Pisk æg med sukker og citronsaft. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene til æggeblandingen, og pisk. Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt uden at miste dejens luftighed. Smelt smørret, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt rundt.
Når dejen er færdig hældes den i 6 skåle med lige meget i hver og farven tilsættes. Start med at komme meget lidt i den første for lige at få en fornemmelse af farven. Der skal meget lidt til for at den bliver helt gennemfarvet.
Beklæd bunden af 6 springforme, Ø ca. 21 cm, med bagepapir, og fordel dejen i formene.
Bag bundene i 8-10 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved. Lad lagkagebundene køle helt af.
Hvid chokoladecreme
Ingredienser:
- 150 g. hvid chokolade
- 1/2 l. fløde
- 4 blade husblas
- Lime efter smag (kun skal)
Sådan gør du:
Udblød husblas i koldt vand i ca. 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.
Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer. Vær sikker på at filmen ligger helt tæt henover cremen da der ellers vil dannes kondens.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.
Så skal kagen samles
Når bundene er kølet af og og cremen er pisket skal hele kagen samles. Start med den mørkeste af bundene og fyld et lag chokoladecreme ovenpå. Jeg har valgt også at komme friske hindbær indimellem for at få en lidt frisk og lækker bær smag, og så ligner det jo lidt blod, hvilket er perfekt til Halloween.
Sådan fortsætter du indtil der er creme mellem alle lag.
Du kan vælge at dække kagen med den hvide chokoladecreme eller lave en smørcreme og smøre den op med.
Pynt og dekoration
Jeg har lavet min egen caketopper. Hvis du hellere vil købe en kan jeg henvise til Creativewood.dk hvor du kan få designet din helt egen, enten i træ eller akryl.
Udover min caketopper har jeg dekoreret kagen med edderkopper som kravler over kagen, men du kan også sagtens pynte med lidt sort slik, spøgelses kys og andre uhyggelige ting og sager.
Dette var min aller bedste Halloween lagkage med hvid chokolade – Håber i syntes at den er lige så god som jeg syntes.
De bedste Halloween hilsner Samanda
Tilbage til Inspiration til Halloween
