Så blev det endnu engang Zoeys fødselsdag, og denne gang fyldte hun hele 4 år! Vi har efterhånden en del temainspirerede fødselsdage i bagagen, både Cirkus, Hello Kitty og Frost fødselsdag. Nu er tiden inde til Enhjørning og Regnbue fest i rigtig prinsesse stil.

Jeg ville så gerne ha givet den ekstra gas på regnbue delen, men når mor har for meget mellem ørene, ja så må man jo prioritere. Heldigvis blev Zoey enormt glad for alt det jeg havde lavet, og det er trods alt det aller vigtigste.

Herunder får i en masse billeder fra dagen. Spørg endelig hvis i mangler mere info, en lille guide eller har spørgsmål.

Invitationer

Invitationerne er for mig virkelig vigtige, da det er på denne måde man kan vise gæsterne at det er en temainspireret fødselsdag. Samtidig er det som gæst så fedt at modtage en skæg invitation som man kan se at der er brugt tid på. Nogle vil selvfølgelig mene at det er åndsvagt, og at man sagtens bare kan sende en sms, men det er nu ikke helt det samme efter min mening.

Invitationen her var ret nem og er så simpel at alle kan være med. Jeg har lavet sat invitationen op i Word, klistret den fast til en håndklippet sky i den ene ende og klipset den fast til et stykke karton som har samme størrelse som kuverten. Dette stykke karton har jeg sat ned i kuverten og foldet regnbuen ned i kuverten. Når gæsten så åbner trækker de i skyen og hiver regnbuen med op. 

Enhjørninghorn/festhatte

Festhatte er festlige, ingen tvivl om det, og til en børnefødselsdag er de perfekte. Da det er enhjørning og regnbuefødselsdag er det selvfølgelig oplagt at lave dem som horn istedet, med glitter papir og store blomster. Disse har jeg selv lavet henover en eftermiddag og kræver ikke mange remedier.

Photobooth

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, men ingen fest uden en Photobooth. Til Zoeys fødselsdag havde jeg malet en mdf plade hvid, pyntet den med en ballonarch og klippet “Zoey 4 år” ud i glimmer papir. Så havde gæsterne og jeg selv mulighed for at tage en masse fede billeder med enhjørninghorn, konfetti og balloner.

Balloner er fra Festissimo.dk og er pustet op i forskellige strørrelser. Ballonerne er tapet fast med malertape til en figur lavet af hønsenet. Hvis du selv vil give dig i kast med det, så skal du blot forme hønsenettet som du ønsker din ballonarch skal se ud, hænge den op og sætte ballonerne fast.

 

Bordopdækning

Skal der være fest, så lad der være fest! I min optik er temafester FANTASTISKE. Jeg kan få lov til at udfolde mig kreativt og slå fantasien løs når det gælder opdækning og pynt.

I midten af bordet har jeg lagt en lang hvid løber og pyntet med stjernekonfetti. Langs løberen står der små patentglas med skumfiduser (aka bløde skyer) og små glas med Jelly Beans (Regndråber). Guldkisterne er fra Søstrene Grene og deri serverede jeg boller med lyserødt glasur. Det var skønt med en lidt alternativ måde at servere bollerne på, da vi normalt bare har dem i en brødkurv. Børnene elskede det.

På væggen hang der vifter i smukke pastelfarver fra Holycannoli.dk hvor også enhjørningservietterne, de lyserøde servietter og træbestikket er fra. Du kan se deres udvalg her.

Jeg havde lavet mine egne labels til både vandflasker, sugerør og glas. Det giver en rigtig god effekt til alle slags fester.

Blomsterne var holdt meget enkle og blev drysset med guldglimmer. I de små buketter havde jeg sat et enhjørning horn af glimmerpapir. Oftest er det de små detaljer der gør det største indtryk.

På bordende havde jeg også lagt små glascylindere med enhjørningstøv.

Saftevand, boller & lagkage

Til enhjørning og regnbue fødselsdagen serverede jeg glitrende solstråler (lemonade) i min dispenser, en rigtig god investering hvis du spørger mig. Jeg bruger den ret ofte, også hvis vi bare får middagsgæster og skal servere vand eller saftevand til børnene.

Derudover var der pink sparkling lemonade og vand i mine enhjørning pimpede flasker.

De store hvide balloner havde jeg pyntet med rundt omkring i huset og er fra Festissimo.dk. I stedet for blot at binde en snor fast havde jeg bundet guirlandekvaster fast langs snoren.

 

Pink Ombre kage

Allerede efter Zoeys 3 års fødselsdag besluttede jeg mig for selv at lave kagen til hendes 4års fødselsdag. Så da dagen nærmede sig måtte jeg jo hellere gå i træning.

Jeg har kun bagt 1 lagkage i mit liv, og tro mig, den var ikke yndig og smagte ikke speciel godt. Derfor gik jeg i træning og efter 2 prøver endte jeg ud med dette mesterværk! Det smagte SÅ godt og den blev så smuk.

Idéen til kagen fik jeg da jeg så alle de populære regnbuekager på Pinterest, men jeg gad ikke at give en formue for frugtfarve, derfor nøjedes jeg med at købe en enkelt bøtte i pink. Så sparede jeg penge og fik en super cool kage! Win/win 🙂

Bundende i min lagkage er sandkage, fyldet er hvid chokolademousse og så er den smurt op med smørcreme. Jeg har pyntet med guldstøv, hvid hakket chokolade og Unicorn Poop. (ja, enhjørninge skider regnbuechokolade)!!


Og endnu mere kage…

En kage kunne selvfølgelig ikke gøre det og da Henriette fra Holycannoli.dk tilbød at lave en lille fødselsdagsgavekage til Zoey var min lykke gjort, og Zoeys. Jeg havde aldrig arbejdet med fondant før, eller smørcreme. Så at lave horn, blomster og vipper var en for stor mundfuld for mig og så var det jo fantastisk at Henriette lige kunne træde til. Kagen var modsat den anden fyldt med chokolademousse og bunde af chokolade.

Udover kagen serverede jeg frisk frugt i regnbuens farver og Unicorn Poop, som er chokolade lavet af 4 forskellige farver, rørt sammen og drysset med krymmel, glimmer og hvad der ellers gemmer sig i dekorations skabet.

Der hvor regnbuen ender findes der en skat….

Og det gjorde der… En rigtig god en endda 🙂 Til en børnefødselsdag skal der også være nogle lege og aktiviteter. Jeg havde valgt at lave en skattejagt da vi ikke har prøvet det før, og det var jo helt oplagt når temaet omhandlede regnbuer.

Børnene fik udleveret et skattekort med 1. ledetråd som ledte dem videre til 2. ledetråd. osv. Ved en af posterne skulle de fx. finde en blå, gul, lilla, rød, grøn og lyserød ting inden de kunne få næste ledetråd.

I kisten havde jeg lagt enhjørning stjernestave, enhjørning halskæder fra H&M, nogle guldmønter samt en lille godtepose med en magisk regnbue lavet med slikstænger fra den lokale slikbiks, mini skumfiduser og nogle chokolademønter.

Tak for i dag

Og således sluttede verdens bedste og hyggeligste fødselsdag. Med sig hjem fik de hver en fin enhjørning ballon. Det er egentlig en Amerikansk tradition at give en gå-hjem-gave, men jeg syntes konceptet er så fint, så hos mig får man gaver.

The end….


Jeg håber at hele fødselsdagen har inspireret dig til selv at holde en fantastisk temainspireret fødselsdagsfest for dine børn, uden at skulle ud at give en formue for det!

Tilbage til Børnefester

 

admin