Denne kage er nem at tilberede, men skal helst laves over to dage. Til gengæld lover jeg at den er ventetiden værd.

Få opskriften på en fantastisk lagkage med jordbær- og brombærskum her

LAGKAGEBUNDE, 3 STK.

  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 60 g smør

HVID CHOKOLADECREME MED JORDBÆR

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 blad husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 180 g frosne jordbær

BROMBÆR-CITRON-SKUM

  • 200 g frosne brombær
  • 3 spsk. sukker
  • 0,3 dl vand
  • 1 blad husblas
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 dl piskefløde

TOPPING

  • Friske jordbær og hindbær

 


Sådan gør du

1. DAG:
BUNDE: Tænd ovnen på 170°. Pisk æg med sukker og citronsaft. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekornene til æggeblandingen, og pisk. Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt uden at miste dejens luftighed. Smelt smørret, og hæld det i dejen. Vend forsigtigt rundt. Beklæd bunden af 3 springforme, Ø ca. 21 cm, med bagepapir, og fordel dejen ligeligt i formene. Bag bundene i 8-10 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved. Lad lagkagebundene køle helt af.
JORDBÆRCREME: Hak den hvide chokolade, og hæld den i en skål. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Hæld piskefløden i en gryde, og varm den op, til den simrer. Den må ikke spilkoge. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade, og lad det stå et par minutter. Tag husblassen op af vandet, kram vandet fra den, og læg den i skålen med den varme fløde og chokolade, så den smelter. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er helt fin og glat. Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den i køleskabet natten over. Hæld jordbærrene i en gryde, og varm dem forsigtigt op. Lad jordbærrene koge igennem, indtil de er helt møre og udkogte. Hæld dem i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra. Stil også jordbærpuréen i køleskabet natten over.
2. DAG:
Pisk cremen igennem med en elpisker, så den bliver cremet og luftig. Vend derefter jordbærpuréen i.
BROMBÆRSKUM: Hæld brombær, sukker og vand i en gryde, og varm det forsigtigt op. Læg imens husblas i en skål med koldt vand. Kog brombærrene igennem, indtil de er møre og udkogte. Hæld brombærrene i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Kom skal og saft i den varme brombærpuré. Tag husblassen op af vandet, og kram vandet fra. Læg den opblødte husblas i skålen med den varme brombærpuré, og rør rundt, så husblassen smelter. Stil skålen med brombærpuré i køleskabet, så puréen afkøles. Pisk flødeskummen til en let skum, og vend til sidst den afkølede brombærpuré i. Saml lagkagen med et generøst lag af henholdsvis brombær-citron-skum og chokoladecreme med jordbær mellem lagene.
Pynt toppen med masser af friske bær.

admin