Imponer dine gæster med denne super lækre cheesecake med blåbærgele og friske blåbær på toppen. Den er nem at lave og tager ikke specielt lang tid.

Kagen her har jeg valgt at lave til fastelavn-fødselsdagsfejring da lille Theodor fylder 2 d. 15. februar. Så den er pyntet med spiseligt guld, og små udklippede katte i guldglitter pap. Han er heldigvis for lille til at sige nej tak til glimmer!


Opskrift på Cheesecake med blåbær

 

Redskaber
Springform: Ø24 cm
Kageplast

Kiksebund:
200 g. smør
400 g. digestive kiks
1 pose/bøtte karamel Fudge Chunks (fx. fra Dr. Oetker)

Ostecreme
4 blade husblas
600 g. flødeost naturel
Revet skal fra 3 økologiske lime
150 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
3 dl fløde

Blåbær gele
150 g. blåbær
3 spsk. sukker
½ dl. vand
3 blade husblas
Friske blåbær til pynt

 


Sådan gør du

 

Kiksebund
Først skal du smelte de 250 g. smør ved lav varme. Samtidig knuser du digestive kiksne ved enten at komme dem i en fryseposer og bank på dem indtil de er smuldret eller med en blender. Hæld de knuste kiks i en skål og bland dem godt med karamelstykkerne. Når smøret er smeltet hældes det i skålen og der røres godt sammen.

Beklæd din springform med kageplast og hæld kiksemassen deri. Fordel det jævnt og mas det godt ud. Stil herefter kiksebunden på køl i 10-15 minutter.

Ostecremen
Læg husblas i en skål med koldt vand et efter et, så bladende er helt dækket. de skal ca. lige deri 20 min.
Imens piskes flødeosten, skallen fra de 3 lime, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Fløden piskes let i en anden skål. Den må ikke piskes helt til flødeskum, så stop når den danner små “toppe”.

Klem herefter vandet fra husblassen og smelt det i en gryde ved lav varme. Når det er smeltet fjerner du gryden fra blusset og kommer en smule af fløden deri og blander det sammen. Husblassen vendes nu i fløden , relativt hurtigt for at undgå at det travler. Vend så fløden i fødeosten.

Så er cremen klar til at komme oven på kiksebunden. Dette gøres pænest ved at komme det i en sprøjtepose og herefter fordele det udefra kanten og ind, så der ikke kommer lufthuller.

Til sidst glatter du cremen ud så den bliver jævn og glat på overfladen.

Blåbær gele
Læg husblas i en skål med koldt vand et efter et, så bladende er helt dækket. De frosne blåbær, vand og sukker kommes i en lille gryde, hvor det koges op og skal småkoge i ca. 10 min.

Sigt derefter hele massen så du kun har saften tilbage. Hvis du er i tvivl om du har nok saft kan du vælge at tilsætte lidt kogende vand. Rør nu husblassen ud i saften og lad det køle lidt af.

Når saften er nået stuetemperatur hælder du forsigtigt saften/geleén ud på kagen. Jeg har brugt en ske for ikke at blande geleén og ostecremen.

Vupti, så er kagen klar til at komme på køl et par timer inden servering. Lige inden du sætter den den på bordet hælder du friske blåbær over og kan evt. drysse med lidt guldstøv.

Tilbage til søde fristelser

admin