Det er snart fastelavn og jeg har den sidste måned siddet og kigget misundeligt på alle jeres lækre hjemmebagte fastelavnsboller. Jeg må virkelig sige at jeg er blevet inspireret, så jeg har selvfølgelig besluttet at give mig i kast med at bage mine helt egne fastelavnsboller.

Jeg har samlet lidt af det bedste fra forskellige opskrifter og kombineret lidt forskelligt fyld, glasur og selve bollen så de blev til mine helt egne. Sådan næsten. Her kommer opskriften på verdens lækreste (siger vi alle ikke det om vores egen opskrift?)


Opskrift på verdens bedste fastelavnsboller med vaniljecreme

Fastelavnsboller med vaniljecreme (10 styks)
Obs. vaniljecremen er bagefast så den ikke løber nogle vegne imens bollerne er i ovnen.

Vaniljecreme

3 dl. sødmælk
60 g. æggeblommer
50 g. sukker
2,5 spsk maizena
1 vaniljestang
1 tsk sukker

Sådan gør du

Vaniljen skrabes ud af vaniljestangen og blandes med den ene teske sukker. Derefter kommes det i en gryde med sødmælken og den tomme vaniljestang. Massen varmes op til lige under kogepunktet. I en skål piskes æggeblommer, maizena og sukker sammen med et piskeris. Under piskningen hældes vaniljemælken i æggemassen og derefter tilbage i gryden. Varm vaniljecremen op ved medium varme imens du pisker let i cremen. Det kan faktisk godt tage lidt tid, men lige pludselig er den der. Den lækreste tykke vaniljecreme. Cremen hældes i en skål med film over og sættes i køleskabet. Filmen skal helst ligge helt ned til overfladen så der ikke dannes kondens.

Fastelavnsboller

115 g. smør
190 g mel
75 ml. sødmælk
25 g gær
En kvart tsk salt
25 g sukker
½ vaniljestang
1 æg

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt derefter mælken. Lad det køle til stuetemp. og rør gæren ud i det. Bland mel, salt, sukker og vanilje sammen og vend det sammen med de flydende ingredienser. Tilsæt som det sidste 1/2 æg, som piskes let (Den anden halvdel gemmes til pensling).

Bland det hele godt sammen til dejen er lind og lad det hæve i 30 minutter. Når dejen har hævet rulles dejen ud til en stor firkant og inddeles i 10 mindre firkanter. Fordel en smule vaniljecreme ovenpå hvert stykke og bøj alle hjørnerne mod midten. Klem dem godt sammen så cremen ikke smutter ud. Vend derefter bollerne rundt og læg dem til hævning igen på en bageplade i 30 minutter.

Ovnen tændes på 200 grader. Når bollerne er hævet færdige pensles de med det sidste halve æg. Så sættes de i ovnen og bages i ca. 15-20 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle helt af inden at du kommer glasur på.


Rigtig god fastelavn herfra. Hvis du mangler lidt inspiration til fastelavnsris, fastelavnskager eller udklædning, så spring lige tilbage til kategorien herunder.

Tilbage til fastelavn

admin