Talkagen der næsten har overtaget verdensherredømmet! Eller, det er måske lige overdrevet nok, men denne kage er yderst populær i øjeblikket, og jeg er sikker på at du her på det seneste har overvejet om du lige skulle få den afprøvet. Tal- bogstavkage konceptet er egentlig ikke så ny endda, men måden at pynte den på er. Den perfekte kage skal helst pyntes med alskens spiselige blomster, macarons, bær, glimmer, marengskys etc. – Så jo mere flot og lækkert fyld, jo bedre!


Opskrift på Talkage / Bogstavskage

Herunder deler jeg min opskrift, som jeg har gjort brug af, men den kan sagtens laves anderledes. Min dej er en mørdej, og cremen er hvid chokolademousse med lime. Du kan eksempelvis lave den med lagkagebunde og mandelbunde. Hvis du er vild med chokolade kan den altså også laves både med chokoladebunde og chokoladecreme.

Opskrift på bundene

Ingredienser

  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 g flormelis
  • 300 g stuetempereret smør
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid. Dejen kan også med fordel være på køl natten over, så slipper du for ekstra stress et par timer inden gæsterne kommer.

Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære kagen. Dit bogstav eller tal skal du selvfølgelig have 2 af. Jeg er så heldig at have et barn der starter med T, så jeg har blot klippet lidt karton og formet som et T. Det du gør er at finde de tal eller bogstaver du ønsker i Word, og printer dem ud. Derefter klipper du dem ud så du kan ligge dem oven på dejen og skære efter dem.

Jeg har lige taget et par billeder undervejs for at illustrere det.

Når dine tal eller bogstaver er skåret ligges de på en bageplade med bagepapir. Jeg vil dog lige dele et lille fif! Rul dejen ud på bagepapiret, så skal du ikke flytte det bagefter. For det kan godt gå i stykker!

Når ovnen er varm sætter du kagerne ind. De tages ud når de er LET gyldne. De skal være helt afkølede inden du samler kagen.


Hvid chokolademousse

Ingredienser

  • 500 ml. fløde
  • 250 g. chokolade
  • Revet skal fra 2 lime
  • 4 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.

Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.


Kagen skal samles

Først placerer du dit tal eller bogstav på et fad. Så kommes cremen i en sprøjtepose med en tyl formet som et O – Hvad den heder i virkeligheden ved jeg ikke! SÅ er det bare i gang med at sprøjte små “dutter” hele vejen rundt. Når første lag creme er sprøjtet ud lægger du andet lag kage på og sprøjter lige som ved første lag. Kagen kan nu pyntes med lige det du aller bedst kan lide. Jeg havde valgt hvide blomster, macarons, brombær, blåbær, guldflager, guldstøv og flager af hvid chokolade. MUMS!


Hvis du vil have flere opskrifter på kager og andet lækkert, så tjek kategorien herunder ud!

Tilbage til Søde Fristelser

admin