Talkagen der næsten har overtaget verdensherredømmet! Eller, det er måske lige overdrevet nok, men denne kage er yderst populær i øjeblikket, og jeg er sikker på at du her på det seneste har overvejet om du lige skulle få den afprøvet. Tal- bogstavkage konceptet er egentlig ikke så ny endda, men måden at pynte den på er. Den perfekte kage skal helst pyntes med alskens spiselige blomster, macarons, bær, glimmer, marengskys etc. – Så jo mere flot og lækkert fyld, jo bedre!
Opskrift på Talkage / Bogstavskage
Herunder deler jeg min opskrift, som jeg har gjort brug af, men den kan sagtens laves anderledes. Min dej er en mørdej, og cremen er hvid chokolademousse med lime. Du kan eksempelvis lave den med lagkagebunde og mandelbunde. Hvis du er vild med chokolade kan den altså også laves både med chokoladebunde og chokoladecreme.
Opskrift på bundene
Ingredienser
- 1 tsk vaniljesukker
- 140 g flormelis
- 300 g stuetempereret smør
- 500 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl vand
Sådan gør du
Kom vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver i en skål. Rør det hele godt sammen og tilsæt vand. Det hele æltes godt sammen og stil herefter dejen i køleskabet i en times tid. Dejen kan også med fordel være på køl natten over, så slipper du for ekstra stress et par timer inden gæsterne kommer.
Når dejen har været på køl længe nok tager du den ud, hælder lidt ekstra mel på bordet og ruller den ud. Ovnen sættes på 190 grader.
Så er det tid til at skære kagen. Dit bogstav eller tal skal du selvfølgelig have 2 af. Jeg er så heldig at have et barn der starter med T, så jeg har blot klippet lidt karton og formet som et T. Det du gør er at finde de tal eller bogstaver du ønsker i Word, og printer dem ud. Derefter klipper du dem ud så du kan ligge dem oven på dejen og skære efter dem.
Jeg har lige taget et par billeder undervejs for at illustrere det.


Når dine tal eller bogstaver er skåret ligges de på en bageplade med bagepapir. Jeg vil dog lige dele et lille fif! Rul dejen ud på bagepapiret, så skal du ikke flytte det bagefter. For det kan godt gå i stykker!
Når ovnen er varm sætter du kagerne ind. De tages ud når de er LET gyldne. De skal være helt afkølede inden du samler kagen.
Hvid chokolademousse
Ingredienser
- 500 ml. fløde
- 250 g. chokolade
- Revet skal fra 2 lime
- 4 blade husblas
Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.
Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.
Kagen skal samles
Først placerer du dit tal eller bogstav på et fad. Så kommes cremen i en sprøjtepose med en tyl formet som et O – Hvad den heder i virkeligheden ved jeg ikke! SÅ er det bare i gang med at sprøjte små “dutter” hele vejen rundt. Når første lag creme er sprøjtet ud lægger du andet lag kage på og sprøjter lige som ved første lag. Kagen kan nu pyntes med lige det du aller bedst kan lide. Jeg havde valgt hvide blomster, macarons, brombær, blåbær, guldflager, guldstøv og flager af hvid chokolade. MUMS!


Hvis du vil have flere opskrifter på kager og andet lækkert, så tjek kategorien herunder ud!

Hvor mange personer er der til? ☺️
Uhh godt spørgsmål. Min kage var ret stor, og jeg vil skyde på at der var til ca. 20 personer. Så det kommer an på hvor stor du laver din.
Den er simpelthen så fin
Jeg havde besluttet mig for at lave den til min søns et års fødselsdag på søndag-og nu har jeg endda en opskrift at følge Tak for det!
Hvordan har du fået den fine støvede grønne farve på dine macarons?
Hejsa
hvad måler dit bogstav?
vil prøve og lave denne fine kage. og følge din opskrift.
og vil helst ikke lave mit bogstav for lille.
jeg skal lave et B Eller et F
Vh Anja
Hvor lang tid i forvejen kan den laves uden pynt.
H ikke blomster brugte du
Hej.
Jeg skal bruge en kage som denne efter arbejde i morgen, og har brug for at vide om jeg kan lave cremen i aften og så piske den op i morgen inden brug – der står den skal køle i 6 timer – vil evt. 20 timer gøre en forskel? 🙂
Må jeg høre hvad du gjorde? Jeg har samme udfordring ;)?
Den kan sagtens laves om aftenen og piskes dagen efter. Det vigtigeste er blot at den er helt kold, for ellers vil den ikke kunne piskes tyk og luftig efterfølgende.
Hej
Tror du kagen bliver lige så pæn med lagkagebunde, og tror du det vil fungere med lagkagebunde?
Det er jeg overbevist om at den kan. Jeg har selv overvejet at prøve med lagkagebunde istedet. Lad mig endelig høre hvordan den er blevet hvis du springer ud i det
Ved du om man kan bruge noget andet der kan erstatte husblas til fløden? 🙂
Hej når jeg laver den med en mørdejs bund går det hele så ikke i stykker når jeg skærer den ud til mine gæster?
Hej Katrine
Det gjorde min ikke. Og jeg har lavet den et par gange efterhånden. Du skal blot bruge en skar kniv. 🙂
De bedste hilsner Samanda
Kan man bage mørdeje dagen før uden at den bliver kedelig?
Sagtens – det er intet problem 🙂
hvordan har du fået den grønne og gule farve i den støvede nuance? 🙂 Virkelig en smuk kage!