Jeg har vidst aldrig fået delt opskrifter på cupcakes og muffins her på siden, så i anledningen af at det snart er Påske deler jeg i 3 indlæg mine favoritopskrifter på cupcakes. Som selvfølgelig er blevet påskepimpet. Den første opskrift får i herunder. Denne cupcake indeholder en kage med vanilje, med chokoladestykker, en lækker hvid chokoladecreme, hakket chokolade & små påskeæg. De smager ret godt, og kan lige hapses i en enkelt mundfuld.
Hvis du også lige vil tjekke opskriften ud på de andre, så følg med på facebook eller instagram. Der giver jeg besked hver gang jeg har lagt et nyt indlæg op.
Opskrift: Mini-cupcakes med hvid chokoladecreme
Ingredienser:
Alm. muffinforme: 16 styks
Mini muffinforme:40 styks
- 300 g hvedemel
- 200 g sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g plantemargarine, smeltet
- 2 dl vand
- 100 g mørk chokolade
- Muffinforme
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver. Bland derefter plantemargarine og vand med de tørre ingredienser. Hak chokoladen og bland den i dejen. Fyld dejen i muffinforme. Det er vigtigt at bruge nogle faste forme eller en muffinplade med papirforme i, da dejen ellers flyder ud. Fyld kun formen 80 % op, da dejen hæver en del, når den kommer i ovnen.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10-12 minutter.
Lad dem køle af inden den piskede chokoladecreme sprøjtes på.


Hvid chokoladecreme
Ingredienser
- 500 ml. fløde
- 250 g. chokolade
- Revet skal fra 2 lime
- 2 blade husblas
Fremgangsmåde:
Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min. og hak chokoladen fint.
Varm derefter fløden til kogepunktet. Lige inden det koger tager du fløden af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op til fløden. Hæld fløden over chokoladen lidt ad gangen til det hele er godt blandet.
Dæk cremen med husholdningsfilm og sæt på køl 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt op (pas på den ikke skiller) og vend den revne limeskal i.
Når cremen er let og luftig kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes derefter på de afkølede muffins.
Som nævnt ovenover, så kan du følge med på både facebook og instagram, hvor jeg altid giver besked når et nyt festligt indlæg rammer bloggen. Ellers kig dig omkring, og spørg hvis du har nogle spørgsmål.
