Skal du holde barnedåb om sommeren, så kan du her få tips og tricks til den helt perfekte sommer dåb med den lækreste isbuffet.

lemonade i dispensere
sommer dåb

Denne barnedåb holdt jeg da min søn Theodor skulle have sit navn i sommeren 2016. Theodor er mit andet- og sidste barn, så jeg havde allerede fra starten besluttet mig for at gå all-in. Temaet skulle være luftballoner og havefest, med hjemmelavet lemonade, isbuffet, syltetøjsglas med blomster i og masser af lækre sommerdetaljer hist og her.  For at gøre det hele lidt anderledes og mere køns neutralt var alle farver velkomne. både blå, grøn, pink og lyserød spillede vigtige roller på alt det grafiske.

 

Invitation til sommer barnedåb

Når jeg laver invitationer gør jeg et stort arbejde ud af at designe invitationerne så de afspejler temaet. Det tager af og til lidt ekstra tid, men resultatet er oftest ret godt! Gæsterne der modtager disse bliver oftest glade for en en invitation der er gjort lidt ud af.  Jeg har sat mine invitationer op i word og printet på noget tykt kvalitets papir fra Panduro Hobby. Du kan også sagtens få dem lavet ude i byen. Dette er selvfølgelig lidt dyrere, men det sparer dig også for tid.

invitation til barnedåb luftballon

 

Helium balloner og syltetøjsglas

Hele haven var forvandlet på dagen. Der stod selvfølgelig havemøbler rund om i haven så gæsterne kunne sætte sig der for at spise, men rundtom på græsset havde jeg lagt tæpper og puder ud så alle kunne samle sig med mad og drikke – og ikke skulle være bekymrede for om børnene spildte.

På bordene havde jeg syltetøjsglas med nelliker og brudeslør og en meget smuk (men endnu ukendt) blomst i dyb blå. Derudover havde jeg tændt lys rundtom i glassene. Selvom det er sommer, og der er masser af sollys, så skaber stearinlys altså bare lidt mere hygge.

sommer barnedåbblomster i syltetøjsglasIndendørs stod buffeten og gavebordet, så der var der mulighed for at pynte op med balloner fyldt med helium. Børnene havde selvfølgelig en fest med disse, og mændende endte da også med lige at skulle suge lidt helium. Typisk..!

blå balloner med helium

Mini smørrebrød, hjemmelavet lemonade & kold hyldeblomst saft

Mini smørrebrød er til dato det lækreste smørebrød jeg nogensinde har smagt! Jeg bestilte mine fra Danishminies.dk som også var så søde at bringe det hele ud lige inden vi skulle spise. De smagte så godt, og var meget nemme at tage med sig rundt. Dette var anden gang jeg arrangerede barnedåb, og jeg har lært at det bedste er at bestille maden ude. Det er både tidsbesparende og du slipper for en masse stress i køkkenet i dagene op til, og kan meget nemmere slappe af og hygge dig på dagen med dine gæster.

Til børnene havde jeg dog et par dage i forvejen lavet pizzasnegle, pølsehorn og mini frikadeller. De fik også serveret grøntsags stænger med hjemmerørt dip.

mini smørrebrød

mini smørrebrød

mini smørrebrød 
Udendørs havde jeg stillet en lille bar op med 2 dispensere fyldt med kølig hyldeblomstsaft og hjemmelavet lemonade. Der var også kold hvidvin samt en trillebør fyldt med læskedrikke og øl til de tørstige. Jeg har efterhånden fået opbygget et lille lager, så glassene var fine syltetøjsglas med låg på så bier og fluer ikke fløj ned i glasset. Ret smart! De har kostet 15 kr. stykket i Inspiration.lemonade bar

lemonadebar barnedåb
lemonade bar til barnedåb

Jordens lækreste isbuffet med 10 forskellige slags topping.

Kronen på værket og jordens bedste dessert på en varm sommerdag. Vafler og is havde jeg indkøbt hos hjemis. Nogle af isvaflerne havde jeg dyppet i smeltet chokolade og drysset med frysetørret hindbær. Udover isvafler havde jeg købt små bæger og skeer i Søstrende Grene.

Af toppings kunne gæsterne bare tage for sig af cookies, flødeboller, frisk frugt, knust Oreo mv. Hvis du selv skal lave sådan en isbar, så valg bare alt dit favorit slik. Alt kan bruges! Jeg tror hvertfald Zoey på 3 fik godt med vingummi bamser, skumfiduser og chokoladesauce på sine 2 (sandheden: 5) is..

is buffet med isvaflerisbuffet med toppingisbuffet med toppingisbuffet med topping

Kaffe & Lagkage

Selvfølgelig hører kaffe sig til. En anderledes måde at servere det på, som oven i købet ser ret så flot ud, er at servere det i fine engangs kopper med låg. Jeg havde hældt op på forhånd så de nemt kunne smutte ind og gribe en kop og nappe et stykke lagkage i en lille mundfuld. Oftest laver jeg alt for meget kage og få købt way to mutch slik, men min erfaring har lært mig at lidt er godt. Gæsterne orker næsten ikke at stoppe mere i sig efter sådan en dag. Bare lige et lille råd herfra.

tag selv kaffe barnedåbmini lagkage med hindbær


Og således sluttede Theos helt fænomenale barnedåb, på årets varmeste dag uden at jeg blev stresset! En dåb jeg vil tænke tilbage på, og mindes som en af de bedste dage til dato. Jeg håber at i er blevet inspireret til selv at give her i kast med sådan en fest, som “just for the record” ikke har kostet mig en formue! Og jeg kan virkelig anbefale en isbuffet istedet for dåbskage! Det var fabelagtigt.

Skriv gerne i kommentarfeltet hvis du har spørgsmål eller send mig en mail hvis jeg skal hjælpe dig med skilte, invitationer eller andet.

Tilbage til barnedåb

admin