Jeg ELSKER chokoladekage, specielt den mere dessertagtige slags, hvor den er virkelig snasket. Og opskriften på sådan en får du lige her. Den er meget tung, men smelter på tungen og passer perfekt som bl.a. dessert, bare-fordi-kage eller fødselsdagskage. Den er aller bedst med masser af friske bær på toppen, og hvis du lige har lidt hindbærsorbet i fryseren ville det altså heller ikke være dårligt.
Opskriften på verdens nemmeste chokoladekage
Ingredienser:
- 200 g mørk chokolade, hakket, gerne marabou 70%,
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 5 æg let sammenpisket
- 1 spsk. mel
Fremgangsmåde:
Bemærk, at kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.Tag gryden af varmen og rør sukker i. Lad det køle lidt af, og tilsæt så æggene et efter et. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter (eller deromkring) ved 180 grader varmluft.
Jeg lovede at den var nem ikke?
